Dobrowolne wycofywanie 4 modeli podróżnych suszarek Philips

czerwiec 21, 2011

W ramach kroków zapobiegawczych firma Philips dobrowolnie wycofuje i wymienia w Polsce 4 modele suszarek wyprodukowanych w okresie od lutego 2006 r. do kwietnia 2011 r.

Programem wycofywania objęte są następujące produkty:

Suszarka Philips Salon Essential HP4930
Suszarka Philips Salon Essential HP4931
Suszarka Philips SalonDry Travel HP4940
Suszarka Philips SalonDry Travel HP4829

W bardzo rzadkich przypadkach pozostawienie suszarki podłączonej do gniazda zasilania może spowodować jej przegrzanie. Stwarza to potencjalne zagrożenie pożarowe, nawet jeśli suszarka jest wyłączona.

Więcej informacji, w tym adresy autoryzowanych punktów serwisowych Philips mogą Państwo uzyskać na stronie www.philips.pl/replace lub pod numerem telefonu  00 800 442 10 45

Jeśli urządzenie nie jest objęte programem wycofywania, nie należy podejmować żadnych kroków.

Takie zapobiegawcze wycofywanie produktów podkreśla wagę, jaką firma Philips przywiązuje do utrzymywania najwyższych standardów jakości i niezawodności. Dziękujemy Państwu za współpracę i przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Więcej informacji udziela:

O Royal Philips Electronics

Holenderska spółka Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) jest zdywersyfikowaną firmą, skupioną na ochronie zdrowia i poprawie jakości ludzkiego życia dzięki wprowadzanym we właściwym czasie innowacjom. Philips jest światowym liderem w ochronie zdrowia, kształtowaniu stylu życia oraz oświetleniu, wykorzystującym technologie i wzornictwo do opracowywania rozwiązań odpowiadających ludzkim potrzebom – zgodne z przyrzeczeniem marki „sense and simplicity”. Philips, z centralą w Holandii, zatrudnia około 119 tysięcy pracowników w ponad 60 krajach na całym świecie. W 2010 roku sprzedaż Philips na świecie osiągnęła 25,4 mld euro. Philips jest światowym liderem na rynku opieki kardiologicznej, intensywnej terapii i domowej opieki nad chorymi, energooszczędnych rozwiązań oświetleniowych i nowych zastosowań oświetlenia, oraz produktów konsumenckich: sprzętu TV i AGD, golarek, elektroniki użytkowej oraz produktów do pielęgnacji jamy ustnej. Aktualne informacje o spółce Philips publikowane są na stronie www.philips.com/newscenter