Philips Fidelio Soundbar HTL9100, otrzymał nagrodę „Home Theater Innovation 2013–2014"

sierpień 26, 2013

Pierwszy głośnik soundbar z odłączanymi głośnikami satelitarnymi, Philips Fidelio Soundbar HTL9100, otrzymał nagrodę „Home Theater Innovation 2013–2014” (Innowacja w dziedzinie kina domowego) przyznaną przez Europejskie Stowarzyszenie Obrazu i Dźwięku (EISA) To już dwudziesta nagroda, którą firma Philips zdobyła za innowacyjność w dziedzinie dźwięku, obrazu i multimediów od początku istnienia nagród EISA. Głośnik
soundbar posiada niezależne bezprzewodowe głośniki boczne, które po odłączeniu od jednostki głównej zmieniają głośnik soundbar z systemu Virtual Surround Sound w system 5.1 Surround Sound.

Urszula Karniewicz
Menedżer komunikacji korporacyjnej
Philips Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 195B, 02-222 Warszawa
E-mail: urszula.karniewicz@philips.com

O spółce Royal Philips:

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) jest zdywersyfikowaną firmą, skupioną na ochronie zdrowia i poprawie jakości ludzkiego życia dzięki wprowadzaniu znaczących innowacji w obszarze ochrony zdrowia, kształtowania stylu życia oraz oświetlenia. Firma posiada swoją główną siedzibę w Holandii. W 2012 roku wartość sprzedaży produktów marki Philips wyniosła 24,8 mld euro. Firma zatrudnia około 115 tys. pracowników w działach sprzedaży i usług w ponad 100 krajach. Philips jest liderem na rynku opieki kardiologicznej, intensywnej terapii i domowej opieki nad chorymi, energooszczędnych rozwiązań oświetleniowych i nowych zastosowań oświetlenia, a także w produkcji golarek, elektroniki użytkowej oraz produktów do pielęgnacji jamy ustnej. Dodatkowe informacje na stronach www.philips.com/newscenter.