Wygodne odkurzanie z Philips PowerPro Duo

maj 20, 2014

Fruwające w powietrzu i osadzone na meblach drobinki kurzu, na podłodze okruszki, kłaczki i sierść zwierząt - potrzebę posiadania odkurzacza zna większość z nas. Nierzadko jesteśmy zmuszeni użyć go częściej, niż przy regularnym sprzątaniu – by na szybko odkurzyć okruszki z podłogi w kuchni czy piasek po butach w przedpokoju.  Dla osób chcących szybko i łatwo sprzątnąć podłogę czy okruszki ze stołu, idealnym rozwiązaniem jest nowy odkurzacz bezprzewodowy PowerPro Duo FC6168/01 firmy Philips. Jest to odkurzacz z funkcją 2 w 1, umożliwiającą odkurzanie podłóg w pionie oraz mebli odkurzaczem ręcznym. Odkurzacz idealnie usuwa także sierść zwierząt z kanap, poduszek i innych materiałów.

PowerPro Duo można przechowywać w pozycji pionowej – na przykład za drzwiami w kuchni czy pokoju, dzięki czemu zawsze mamy go pod ręką!
Ponadto PowerPro Duo pozwala na łatwe sprzątanie w trudno dostępnych miejscach - pod kanapą czy stołem. Bariery nie stanowi też przewód! Po naładowaniu akumulatory umożliwiają bezprzewodowe użytkowanie urządzenia do 35 min.

PowerPro Duo, dzięki unikatowej technologii PowerCyclone, gwarantuje maksymalną efektywność. Powietrze niezwykle szybko wpływa do komory PowerCyclone za pośrednictwem prostego i gładkiego wlotu, a zakrzywiony przepust powietrza przyspiesza jego wirowanie w komorze cyklonicznej, dzięki czemu odkurzacz nie traci siły ssania.  Dodatkowo dzięki zoptymalizowanemu przepływowi powietrza najlepsze efekty na twardych podłogach i  dywanach  zapewnia także nasadka TriActive Turbo. Spiralna szczotka wewnątrz nasadki idealnie sprząta za jednym pociągnięciem.

Testy niezależnego instytutu badawczego SLG pod kątem zbierania kurzu z dywanów udowodniły, że odkurzacz PowerProDuo jest równie wydajny jak tradycyjny odkurzacz o mocy 2000 W*. Oznacza to, że PowerProDuo jest w stanie sprostać oczekiwaniom nawet bardzo wymagających użytkowników, gdyż odkurzaczowi nie oprze się nawet drobny kurz, a czynność odkurzania nie będzie musiała być powtarzana wielokrotnie.

PowerPro Duo to odkurzacz bezworkowy, więc nie musimy się martwić uciążliwą koniecznością wymiany worków. Jak na odkurzacz bezworkowy przystało, PowerProDuo posiada zmywalny filtr. Ponadto pojemnik na kurz został opracowany z myślą o opróżnianiu bezpośrednio do kosza na śmieci i za jednym ruchem pozwala opróżnić odkurzacz bez kontaktu z brudem i konieczności stosowania skomplikowanych procedur.

*W porównaniu do FC8455 i FC8456

Rekomendowana cena odkurzacza

PowerPro Duo FC6168/01 wynosi 859 PLN.

Spółka Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) to zdywersyfikowana firma działająca na rynku ochrony zdrowia i produktów konsumenckich, dążąca do poprawy jakości ludzkiego życia dzięki innowacjom technologicznym z dziedziny ochrony zdrowia, produktów konsumenckich i oświetlenia. Philips posiada siedzibę w Holandii i zatrudnia około 115 000 pracowników oraz oferuje swoje produkty i usługi w ponad 100 krajach na całym świecie. Sprzedaż produktów firmy osiągnęła w 2013 r. wartość 23,3 mld EUR, co daje jej czołową pozycję na rynku sprzętu medycznego stosowanego w kardiologii i intensywnej opiece medycznej oraz systemów monitorowania zdrowia pacjenta, a także energooszczędnych rozwiązań oświetleniowych i nowych technologii oświetleniowych oraz golarek i produktów do pielęgnacji jamy ustnej. Aktualne informacje o spółce Philips publikowane są na stronie www.philips.com/newscenter.