Pierwszy na świecie trymer do brody z prowadnicą laserową

maj 20, 2014

Philips Beard Trimmer 9000: nowy poziom precyzji w pielęgnacji męskiego zarostu

Firma Philips prezentuje Beard Trimmer 9000 -pierwszy na świecie trymer do brody z prowadnicą laserową pomagającą mężczyznom zaplanować i perfekcyjnie wykonać dowolne strzyżenie zarostu. Unikalny system naprowadzania Philips Laser Guide wyświetla wyraźną czerwoną linię światła na policzku, linii szczęki lub szyi dokładnie w miejscu przycięcia włosów, co pozwala uzyskać idealnie precyzyjne i symetryczne strzyżenie zarówno przy trzydniowym zaroście, jak i pełnej brodzie.

-„Regularnie rozmawiamy z mężczyznami o ich potrzebach w zakresie pielęgnacji zarostu. W tych rozmowach często pojawia się potrzeba posiadania narzędzia ułatwiającego precyzyjne i symetryczne strzyżenie. Szybko zauważyliśmy, że mężczyźni potrzebują jakiegoś rodzaju świetlnego lub laserowego systemu naprowadzającego, dającego im pełną kontrolę” - wyjaśnia Iza Rogulska, Communication Manager Philips Polska

Philips rozpoczął zatem bliską współpracę z grupą mężczyzn, aby ustalić z nimi najlepszy kształt, grubość, szerokość i kolor urządzenia, w efekcie końcowym dochodząc do prezentowanej postaci trymera, która cechuje się także wysoką jakością, łatwością użycia, bezpieczeństwem, przystępną ceną i wytrzymałością.

Łatwo dostępna technologia laserowa

Unikalny system naprowadzania laserowego włącza się w prosty sposób przez naciśnięcie górnej części złotego pióra z tyłu trymera w celu otworzenia systemu naprowadzania i automatycznego uruchomienia lasera. „Wybraliśmy laser, ponieważ jest wyraźniejszy niż np. światło LED, co było wymogiem jasno formułowanym przez mężczyzn, z którymi pracowaliśmy - wiedzieliśmy, że linia naprowadzająca musi być mocna, cienka i precyzyjnie wyznaczona” - mówi Iza Rogulska.

„Oko to lepszy optyczny sensor niż np. wysokiej jakości aparat, co już wskazuje na poziom jakości, do jakiego dążyliśmy. Osiągnięcie wyraźnej, ostrej i cienkiej linii wymagało zastosowania wielu najnowocześniejszych rozwiązań technicznych, a także dogłębnej znajomości geometrii, optyki i inżynierii precyzyjnej. Jestem dumny, mówiąc, że naszym specjalistom udało się stworzyć trymer do zarostu inny, niż wszystkie pozostałe modele dostępne na światowym rynku” - podkresla Marcin Molin, Regional Senior Manager w firmie Philips

Dwustronny element tnący zapewnia większą precyzję

Trymer Philips Beard Trimmer 9000 jest wyposażony w dwustronny element tnący podobny do zastosowanego w popularnym modelu Philips StyleShaver. Dzięki temu za pomocą głównego trymera można równomiernie i wygodnie golić twarz i szyję, natomiast element precyzyjny zapewnia idealne przycięcie zarostu w trudno dostępnych miejscach w pobliżu nosa i ust oraz wykończenie stylizacji.

Najważniejsze cechy trymera:

• Wyjątkowa prowadnica laserowa zapewnia precyzyjne, symetryczne rezultaty
  • Dwustronny trymer do precyzyjnej stylizacji z ostrzami o szerokości 32 mm i 15 mm pozwala golić wszystkie miejsca na twarzy.
  • 17 blokowanych ustawień długości od 0,4 mm do 7 mm (co 0,2 mm) pozwala łatwo dobrać żądaną długość zarostu.
  • Całkowita wodoszczelność ułatwia czyszczenie urządzenia pod bieżącą wodą.
  • Z możliwością ładowania; akumulator wystarcza na 60 minut pracy, czas ładowania: 1 godzina.
  • Wyświetlacz LED pokazuje wybrane ustawienie długości i poziom naładowania urządzenia.

Rekomendowana cena detaliczna nowego trymera Philips wynosi 459,00 PLN

Spółka Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) to zdywersyfikowana firma działająca na rynku ochrony zdrowia i produktów konsumenckich, dążąca do poprawy jakości ludzkiego życia dzięki innowacjom technologicznym z dziedziny ochrony zdrowia, produktów konsumenckich i oświetlenia. Philips posiada siedzibę w Holandii i zatrudnia około 115 000 pracowników oraz oferuje swoje produkty i usługi w ponad 100 krajach na całym świecie. Sprzedaż produktów firmy osiągnęła w 2013 r. wartość 23,3 mld EUR, co daje jej czołową pozycję na rynku sprzętu medycznego stosowanego w kardiologii i intensywnej opiece medycznej oraz systemów monitorowania zdrowia pacjenta, a także energooszczędnych rozwiązań oświetleniowych i nowych technologii oświetleniowych oraz golarek i produktów do pielęgnacji jamy ustnej. Aktualne informacje o spółce Philips publikowane są na stronie www.philips.com/newscenter.