Pełen aromat potraw z grillem elektrycznym

czerwiec 30, 2014

Sezon na grillowanie otworzyliśmy już jakiś czas temu. Gdy jednak w chłodniejsze lipcowe dni deszczowa aura uniemożliwi grillowanie na świeżym powietrzu lub nie przepadasz za rozpalaniem grilla, dymem i nieprzyjemnymi zapachami, tym bardziej powinieneś docenić dobrodziejstwo grilli elektrycznych. A to nie jedyne ich zalety!

Grill elektryczny Philips HD6305 pomoże Ci szybko przygotować aromatyczny i soczysty posiłek. Pomagają w tym między innymi płyty grzejne o wysokiej temperaturze. Gdy opiekane pożywienie dotyka powierzchni grilla, zaczyna skwierczeć i rumienić się, tworząc wyborną, chrupiącą skórkę, zachowującą cały smak i aromat w środku. Ważne jest także, że nachylone płyty grilla sprawiają, że nadmiar tłuszczu spływa do dołączonej tacki, co jest doskonałym rozwiązaniem w przypadku mięs i jedzenia zawierającego dużo tłuszczu. W ten sposób Twoje potrawy będą lekkie i zdrowsze!

Duża moc grilla zapewnia szybkie nagrzewanie i zachowanie stałej wysokiej temperatury. Podczas przygotowywania potraw nie musisz się jednak martwić o ich przypalenie, gdyż urządzenie zostało wyposażone w regulowany termostat. Szeroki zakres temperatur (od 70°C do 230°C) pozwala wybrać temperaturę odpowiednią dla każdego składnika, co zapewnia doskonałe rezultaty w przypadku każdego dania.

Grilla HD6305 można używać z otwartą lub zamkniętą pokrywą. Zamknięcie pokrywy pozwala zachować aromat przygotowywanych dań. Jest to idealne rozwiązanie w przypadku opiekania mięs, ryb, warzyw i kanapek. Natomiast jeśli przygotowujesz obiad dla całej rodziny lub spodziewasz się gości, zostaw pokrywę otwartą. Po otwarciu pokrywy urządzenie zamienia się bowiem w minigrill z podwójną powierzchnią grillowania, która pozwoli Ci przygotować więcej jedzenia w tym samym czasie.

Grill HF6305 jest łatwy w obsłudze i konserwacji. Płyty grilla zapobiegają przywieraniu i łatwo je wyczyścić. Ponadto w odróżnieniu od grilli ogrodowych, grill elektryczny jest łatwy w przechowywaniu.  HD6305 można wygodnie przechowywać także w pozycji pionowej.

Rekomendowana cena detaliczna grilla elektrycznego HD6305/20 wynosi 319 PLN.

Spółka Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) to zdywersyfikowana firma działająca na rynku ochrony zdrowia i produktów konsumenckich, dążąca do poprawy jakości ludzkiego życia dzięki innowacjom technologicznym z dziedziny ochrony zdrowia, produktów konsumenckich i oświetlenia. Philips posiada siedzibę w Holandii i zatrudnia około 112 000 pracowników oraz oferuje swoje produkty i usługi w ponad 100 krajach na całym świecie. Sprzedaż produktów firmy osiągnęła w 2013 r. wartość 23,3 mld EUR, co daje jej czołową pozycję na rynku sprzętu medycznego stosowanego w kardiologii i intensywnej opiece medycznej oraz systemów monitorowania zdrowia pacjenta, a także energooszczędnych rozwiązań oświetleniowych i nowych technologii oświetleniowych oraz golarek i produktów do pielęgnacji jamy ustnej. Aktualne informacje o spółce Philips publikowane są na stronie www.philips.com/newscenter.