Szybsze i ostrzejsze cięcie

lipiec 2, 2014

Innowacyjny element tnący, wytrzymałe i samoostrzące się ostrza oraz regulowana nasadka grzebieniowa nowych maszynek do strzyżenia włosów z serii 5000 zapewniają dwa razy szybsze cięcie za każdym razem*.

Nie tylko damskie włosy wymagają odpowiednich urządzeń do stylizacji. Panowie coraz częściej decydują się na kupno profesjonalnych strzyżarek, jednak w odróżnieniu od pań nie zmieniają swoich upodobań tak często, dlatego maszynki do strzyżenia włosów z serii HC5000 zostały zaprojektowane z myślą o trwałości i wydajności. Będąc pewną jakości nowych maszynek, firma Philips zdecydowała się przyznać im aż 5 lat gwarancji.

Dzięki zaawansowanej technologii DualCut, która stanowi połączenie dwustronnie naostrzonego elementu tnącego i zmniejszonego tarcia, strzyżarki uporają się z każdym typem włosów i to w dwa razy szybszym czasie niż inne modele! Przycisk turbo dostępny w najwyższym modelu maszynek dodatkowo przyspiesza strzyżenie, umożliwiając doskonałe przycinanie nawet najgrubszych włosów. Innowacyjny element tnący został stworzony z myślą o trwałości. Maszynki HC5000 mają solidną obudowę ze stali szlachetnej, która także zapewnia większą trwałość*.

Najważniejszą rolę w maszynce do strzyżenia odgrywają precyzyjne ostrza. W modelach HC5440 i HC5410 zastosowano ostrza ze stali szlachetnej, a w przypadku modeli HC5450 tytanowe, które są twardsze od stali i gwarantują doskonałą jakość strzyżenia, długotrwałą ostrość i najwyższą trwałość. Tego rodzaju noże maszynek cechują się prawdziwie długą żywotnością, więc nie

będzie ich trzeba szybko wymieniać. Dodatkowo, maszynki nie wymagają konserwacji ani smarowania, gdyż ich ostrza są samoostrzące się! Jeśli zaś chodzi o czyszczenie, ostrza można umyć pod bieżącą wodą. Wystarczy kliknąć, aby otworzyć zdejmowaną głowicę i szybko uwolnić, a następnie wyczyścić ostrza.

Dobra maszynka powinna nie tylko skracać włosy, ale także przycinać je lub umożliwiać formowanie fryzury w interesujące cięcia. Temu służą właśnie aż 24 ustawienia długości - od 0,5 do 23 mm. Odstęp pomiędzy kolejnymi ustawieniami wynosi dokładnie 1 mm. Można również zdjąć nasadkę i krótko przyciąć włosy na długość 0,5 mm.

Nowe strzyżarki Philips są wygodne w użyciu. Model HC5410 zasilany jest sieciowo, a pozostałe modele oprócz zasilania sieciowego, posiadają możliwość zasilania akumulatorem. Maszynki HC5450 mają niezwykle wydajny akumulator, który działa 90 min po godzinie ładowania. Ponadto w modelach HC5450/80 i HC5440/80 dodano luksusową sztywną walizkę do ich przechowywania.

Rekomendowane ceny detaliczne nowych strzyżarek Philips wynoszą:

HC5450/80 -229,00 PLN
HC5450/15 -189,00 PLN
HC5440/80  -189,00PLN
HC5440/15 -139,00 PLN
HC5410/15 - 119,00 PLN

* W porównaniu z poprzednią serią maszynek Philips

Spółka Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) to zdywersyfikowana firma działająca na rynku ochrony zdrowia i produktów konsumenckich, dążąca do poprawy jakości ludzkiego życia dzięki innowacjom technologicznym z dziedziny ochrony zdrowia, produktów konsumenckich i oświetlenia. Philips posiada siedzibę w Holandii i zatrudnia około 112 000 pracowników oraz oferuje swoje produkty i usługi w ponad 100 krajach na całym świecie. Sprzedaż produktów firmy osiągnęła w 2013 r. wartość 23,3 mld EUR, co daje jej czołową pozycję na rynku sprzętu medycznego stosowanego w kardiologii i intensywnej opiece medycznej oraz systemów monitorowania zdrowia pacjenta, a także energooszczędnych rozwiązań oświetleniowych i nowych technologii oświetleniowych oraz golarek i produktów do pielęgnacji jamy ustnej. Aktualne informacje o spółce Philips publikowane są na stronie www.philips.com/newscenter.