Małe innowacje, wielkie idee

lipiec 29, 2014

Od 1984r. Philips AVENT nieustannie wspiera młode mamy i ich pociechy.  To właśnie z myślą o Was tworzymy produkty, które zapewniają szczęście, bezpieczeństwo i pełnię zdrowia Waszego maluszka.

Naszym nadrzędnym celem jest tworzenie produktów, które mają kluczowe znaczenie dla zdrowia niemowląt. Jesteśmy firmą biorącą odpowiedzialność za prawidłowy rozwój naszych najmłodszych konsumentów, dlatego też słuchamy, uczymy się i wprowadzamy innowacje.

W 1984 r. wprowadziliśmy na rynek pierwszą antykolkową butelkę do karmienia niemowląt z rewolucyjnym silikonowym smoczkiem, który umożliwiał dziecku nieprzerwane picie na niemal identycznej zasadzie jak podczas ssania piersi.

To właśnie ten produkt wyznaczył światowe standardy w dziedzinie karmienia niemowląt.

Nieustannie wychodziliśmy na przeciw problemom zgłaszanym przez matki, lekarzy i pielęgniarki. To pokazuje rok 1990, w którym to do sprzedaży trafił nasz pierwszy smoczek do uspokajania niemowląt. Stał się on źródłem ukojenia i pomagał odprężyć się maluszkom przed snem.

Z naszego zamiłowania do innowacji, w 1997r. zespół projektantów Philips Avent wraz z wiodącymi doradcami laktacyjnymi stworzył pierwszy, wygodny w użyciu ręczny laktator. W tamtych czasach było to jedyne tego typu urządzenie, które skutecznie pomagało w odciąganiu mleka, dzięki czemu mamy mogły dłużej karmić piersią.

Z myślą o najwyższym bezpieczeństwie dziecka oraz komforcie rodziców w 2010r. zaprojektowaliśmy nasz pierwszy zaawansowany model niani elektronicznej z technologią DECT,  która zapewnia niczym niezakłócone i bezpieczne połączenie z pokojem dziecka. Rodzic może być spokojny, ponieważ dziecko zasypia w doskonałych warunkach dzięki czujnikowi temperatury i wilgotności.

Kolki czy niedopasowana wielkość przepływu w smoczku to tylko niektóre problemy z jakmi spotykają się młode mamy karmiąc maluszka. Te kwestie zainspirowały i zmotywowały nas do działania. Ostatnia nasza innowacja to stworzenie gamy butelek i laktatorów z serii Natural, wzorowanej na kobiecej piersi. Dzięki takiemu podejściu chcieliśmy umożliwić mamom naprzemienne karmienie piersią i butelką a maluszkom zapewnić najlepszy start w życie. Od 1984r. towarzyszmy i wspieramy młode mamy od momentu poczęcia, aż po samo rozwiązanie i kolejne miesiące życia maluszka.

Nieustannie utwierdzamy je w najlepszym, możliwym wyborze produktów, które spełniają potrzeby maluszków i ich wysokie oczekiwania.

Dziś, mimo upływu tych 30 lat, wciąż słuchamy, uczymy się i wprowadzamy innowacje. Wciąż dostrzegamy, że to właśnie drobne szczegóły zmieniają najwięcej. W przyszłości tak jak dotychczas Philips AVENT wychodzić będzie naprzeciw stale zmieniającym się potrzebom mam i ich dzieci.

O międzynarodowej Grupie Saeco

Firma Saeco jest liderem w dziedzinie projektowania i produkcji ekspresów do kawy do użytku domowego i profesjonalnego. Grupa Saeco specjalizuje się również w produkcji i sprzedaży automatów vendingowych z ciepłymi i zimnymi napojami oraz przekąskami.
Firma powstała we Włoszech w 1981 r., a jej centrala i główne zakłady produkcyjne zlokalizowane są w Gaggio Montano we Włoszech oraz w Rumunii. Przedsiębiorstwo zatrudnia około 1500 pracowników i rocznie wytwarza 1,5 mln urządzeń w trzech zakładach produkcyjnych. Produkowane przez firmę urządzenia do przyrządzania espresso sprzedawane są pod markami Saeco i Gaggia.
W lipcu 2009 r. nastąpiło przejęcie Saeco International Group S.p.A. przez Royal Philips.

O Royal Philips

Spółka Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) to zdywersyfikowana firma działająca na rynku ochrony zdrowia i produktów konsumenckich, dążąca do poprawy jakości ludzkiego życia dzięki innowacjom technologicznym z dziedziny ochrony zdrowia, produktów konsumenckich i oświetlenia. Philips posiada siedzibę w Holandii i zatrudnia około 115 000 pracowników oraz oferuje swoje produkty i usługi w ponad 100 krajach na całym świecie. Sprzedaż produktów firmy osiągnęła w 2013 r. wartość 23,3 mld EUR, co daje jej czołową pozycję na rynku sprzętu medycznego stosowanego w kardiologii i intensywnej opiece medycznej oraz systemów monitorowania zdrowia pacjenta, a także energooszczędnych rozwiązań oświetleniowych i nowych technologii oświetleniowych oraz golarek i produktów do pielęgnacji jamy ustnej. Aktualne informacje o spółce Philips publikowane są na stronie www.philips.com/newscenter.