Steamer do ubrań – zawsze dopracowany wygląd i szafa pełna możliwości !

październik 16, 2014

Chociaż starasz sie dobrze wyglądać i dbać o ubrania, zapewne wiesz, że nie zawsze jest to łatwe. Bluzki i sukienki z delikatnych tkanin czy spódnice o złożonej fakturze nie nadają się do tradycyjnego prasowania. Podobnie jest z żakietami, spodniami czy swetrami, które ciągłe pranie może niszczyć. Są też takie rzeczy, które nadają się do kolejnego założenia, ale dobrze byłoby je odświerzyć.

Odpowiedzią na te problemy jest nowość od Philipsa - ręczna parownica Steam&Go. Wszystkie modele steamera (GC536, GC430 i GC320) dzięki pompce elektrycznej działają na zasadzie ciągłego wyrzutu pary, która wnika w tkaninę, zmiękcza i rozprostowuje włókna.W ten sposób wygładza i nadaje ubraniom odpowiednią formę. Stemery są bezpeiczne i nie przypalają, nawet delikatnych tkanin, takie jak jedwab, kaszmir czy wiskoza. Para dociera w trudne miejsca, nie pozostawiając niechcianych zaprasowań jak stopa żelazka. Dodatkowo steamer doskonale sprawdzi się na ubraniach z naszytymi apliakcjami, marszczeniami czy falbanami, które są problematyczne przy tradycyjnym prasowaniu. Dzięki silnemu wyrzutowi prary za pomocą steamera można też odświeżyć ubrania takie jak marynarka, sweter czy płaszcz, których zazwyczaj nie pierze się po jednym użyciu. Steamerem można nawet wygładzić zagneicenia na zasłonach lub odświerzyć tapicerkę kanapy. Do grubszych materiałów na steamer można nałożyć specjalną szczotkę, która zapewni głębsze wnikanie pary i gładsze prasowanie.

Używanie steamera zmieni Twoje nastawienie do prasowania, gdyż ręcznych parownic wygodnie używa się w pionie na wieszaku przez co nie trzeba rozkłądać deski do prasowania! Wystarczy zawiesić wieszak z ubraniem na drzwiach czy klamce, włączyć steamer, który nagrzewa się w mniej niż minutę, delikatnie naciągnąć tkaninę i przykładając do niej steamer, przeciągać powoli po zagnieceniach. Dodatkowo model GC536 jest wyposażony w wieszak o regulowanej wysokości, więc wystarczy tylko podłączyć urządzenie do pradu i neipotrzebne są inne akcesoria.

Wszystkie modele są niezwykle lekkie i niewielkiej, ergonomicznej konstrukcji, a GC320 ma na tyle kompaktowy rozmiar, że idealnie sprawdzi się w podróży. W tym celu do zestawu dołączono torbę do przechowywania steamera.

Z nowymi steamerami Philips od teraz możesz zawsze cieszyć się dopracowanym wyglądem, nie narażając swoich ubrań. Samo prasowanie przestanie zaś być uciążliwe!

Rekomendowana cena detaliczna steamerów wynosi:
GC320/55 - 319,00 PLN
GC430/05 - 639,00 PLN

GC536/35 - 729,00 PLN

Steamer for clothes

Spółka Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) to zdywersyfikowana firma działająca na rynku ochrony zdrowia i produktów konsumenckich, dążąca do poprawy jakości ludzkiego życia dzięki innowacjom technologicznym z dziedziny ochrony zdrowia, produktów konsumenckich i oświetlenia. Philips posiada siedzibę w Holandii i zatrudnia około 112 000 pracowników oraz oferuje swoje produkty i usługi w ponad 100 krajach na całym świecie. Sprzedaż produktów firmy osiągnęła w 2013 r. wartość 23,3 mld EUR, co daje jej czołową pozycję na rynku sprzętu medycznego stosowanego w kardiologii i intensywnej opiece medycznej oraz systemów monitorowania zdrowia pacjenta, a także energooszczędnych rozwiązań oświetleniowych i nowych technologii oświetleniowych oraz golarek i produktów do pielęgnacji jamy ustnej. Aktualne informacje o spółce Philips publikowane są na stronie www.philips.com/newscenter.