25 listopada Philips zaprasza na świętowanie 30-lecia marki AVENT

listopad 19, 2014

Philips dostarcza kompleksowych rozwiązań do opieki nad matką i dzieckiem od chwili poczęcia aż do przyjścia dziecka na świat i w kolejnych miesiącach życia. Nasz sprzęt medyczny, pomagający precyzyjnie monitorować ciążę, można znaleźć w pracowniach USG, gabinetach ginekologicznych, szpitalach położniczych i na samej sali porodowej. Od 30 lat, dzięki rozwiązaniom Philips AVENT, towarzyszymy mamom i dzieciom także w pierwszych chwilach po przyjściu dziecka na świat i przez kolejne miesiące życia. Z okazji tego jubileuszu, Philips pragnie po raz drugi zaprosić przyszłe mamy do siedziby firmy na specjalnie zorganizowane dla nich spotkanie.

Podczas tych urodzin marki AVENT Philips udostępni przyszłym mamom swoje doświadczenie i wiedzę oraz innowacyjne rozwiązania medyczne i produktowe. Będzie to okazja nie tylko do bliższego poznania produktów Philips AVENT i rozmowy ze specjalistami marki, ale także do uzyskania profesjonalnych i bezpłatnych porad od położnych oraz konsultantek laktacyjnych, które wszystkim chętnym pomogą

przygotować się do tego szczególnego momentu w życiu kobiety.  Philips doskonale rozumie, że diagnostyka i zwrócenie uwagi na szczegóły pomaga mamom czuć się pewniej i spokojniej, dlatego wychodząc naprzeciw tym potrzebom, przygotowana zostanie także strefa medyczna. Będzie można tam wykonać badanie USG przeprowadzone przez lekarza ginekologa-położnika z wykorzystaniem najwyższej klasy aparatów ultrasonograficznych Philips. Niespodzianką dla mam, które nie mogą doczekać się, by zobaczyć ruchy i uśmiechy czy grymasy malca, będzie też rewolucyjne badanie USG 4D, które pozwala zaspokoić naturalną ciekawość i dokładnie obejrzeć dziecko z każdej możliwej strony. Dodatkowo będzie można także posłuchać bicia serca dziecka.

- Wierzymy, że każda mama i dziecko zasługują na najlepszą możliwą opiekę, dlatego cały czas dostarczamy innowacji, które zmieniają ich życie. Jednocześnie słuchamy, uczymy się i zmieniamy na lepsze - opowiada Magdalena Konczarenko-Ciszek, Marketing Manager Health&Wellness. - Poprzednia edycja wydarzenia okazała się sukcesem, dlatego Philips chce kontynuować spotkania z przyszłymi mamami, by móc nadal wychodzić naprzeciw ich stale zmieniającym się potrzebom - dodaje. Tym razem Philips zaprasza 25 listopada 2014 r. w godz. 10.00-16.00 do siedziby Philips, przy Al. Jerozolimskich 195B w Warszawie.

* o wzięciu udziału w badaniu USG nie decyduje kolejność zgłoszenia czy przyjścia. Organizatorzy co godzinę będą losować kilka chętnych do wykonania badania mam.

Dzień Matki z Philips Avent /Maj 2014.

Spółka Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) to zdywersyfikowana firma działająca na rynku ochrony zdrowia i produktów konsumenckich, dążąca do poprawy jakości ludzkiego życia dzięki innowacjom technologicznym z dziedziny ochrony zdrowia, produktów konsumenckich i oświetlenia. Philips posiada siedzibę w Holandii i zatrudnia około 112 000 pracowników oraz oferuje swoje produkty i usługi w ponad 100 krajach na całym świecie. Sprzedaż produktów firmy osiągnęła w 2013 r. wartość 23,3 mld EUR, co daje jej czołową pozycję na rynku sprzętu medycznego stosowanego w kardiologii i intensywnej opiece medycznej oraz systemów monitorowania zdrowia pacjenta, a także energooszczędnych rozwiązań oświetleniowych i nowych technologii oświetleniowych oraz golarek i produktów do pielęgnacji jamy ustnej. Aktualne informacje o spółce Philips publikowane są na stronie www.philips.com/newscenter.