Świąteczne porządki z eco odkurzaczami Philips

grudzień 4, 2014

Święta już tuż tuż, a to zgodnie z tradycją oznacza generalne porządki w naszych domach. Warto więc zainwestować w odpowiedni odkurzacz, który ułatwi nie tylko świąteczne porządki. Dotychczas o wyborze danego modelu odkurzacza decydowała przede wszystkim moc ssania lub moc silnika, ale obecnie dzięki unijnym rozporządzeniom to wcale nie te parametry są najważniejsze.

Dziś na etykietach odkurzaczy znajdują się wybrane parametry odkurzacza (na każdej etykiecie ten sam zestaw parametrów), które możesz porównać na wszystkich produktach. Przede wszystkim każdy odkurzacz ma przypisaną klasę efektywności energetycznej w skali od

A do G. Mówi ona o efektywności energetycznej odkurzacza - czyli nie tylko o tym, ile odkurzacz zużywa energii, ale także jak skutecznie sprząta. Eko regulacja wprowadziła też nowy miernik określający efektywność działania odkurzacza - wskaźnik zbierania kurzu (z ang. DPU, czyli dust pick-up).

Nie musisz jednak martwić się, że nowe modele odkurzaczy są mniej skuteczne, od tych tradycyjnych z dużą mocą silnika i że świąteczne porządki zabiorą więcej czasu. O wysokiej skuteczności decyduje bowiem nie tylko moc silnika, ale także innowacyjne technologie zastosowane w odkurzaczu.  Philips, który od lat specjalizuje się w tworzeniu innowacyjnych rozwiązań, stworzył nową linię odkurzaczy eco z silnikami o innowacyjnej konstrukcji, które są bardziej wydajne i potrzebują mniejszej mocy, by zapewnić efektywną siłę ssania.

Specjalne technologie: AirflowMax zastosowana w odkurzaczach workowych, takich jak FC8728 i FC8727 oraz PowerCyclone z odkurzaczy bezworkowych, np. modeli FC9921 i FC9723

zapewniają lepszy przepływ powietrza, dzięki czemu moc ssania pozostaje zawsze na wysokim poziomie.
Dodatkowo to, jak odkurzacz zbiera kurz jest w dużym stopniu uzależnione od kształtu i funkcjonalności nasadki, która ma bezpośredni kontakt z podłogą. Stąd nowa nasadka TriActiveMax 3w1 zastosowana w modelach odkurzaczy Philips została zaprojektowana tak, by zbierać więcej kurzu przy niższym zużyciu energii. Ta nasadka do dywanów zapewnia idealne przyleganie do podłogi i wykonuje 3 czynności w jednym kroku, aby dokładnie wyczyścić podłogi: najpierw specjalnie zaprojektowana stopa delikatnie „otwiera” dywan w celu dokładnego usunięcia kurzu, następnie duży otwór z przodu wysysa duże cząsteczki, a szczotki boczne gwarantują doskonałe efekty czyszczenia wzdłuż cokołów.

Podczas świątecznych porządków z pewnością przydadzą się też dodatkowe akcesoria, np. inteligentny zestaw do sprzątania dołączony do odkurzacza FC8728. Przedłużka umożliwia odkurzanie trudno dostępnych miejsc na meblach lub wysokich półkach, narzędzie 3 w 1 doskonale sprawdza się przy odkurzaniu małych i wąskich przestrzeni, z kolei szczelinówka z małą szczotką to narzędzie, którym można łatwo manewrować wokół rogów i przedmiotów, nie blokując przepływu powietrza, a długa szczotka jest idealna do czyszczenia zasłon.

W modelach wszystkich nowych odkurzaczy zastosowano ponadto filtry HEPA13, którego skuteczność wynosi 99,95% . Oznacza to także, że Twoje odkurzanie będzie przyjazne dla alergików.

Przekonaj się, jak skuteczne i innowacyjne mogą być ekologiczne modele odkurzaczy i przetestuj podczas świątecznych porządków eco odkurzacze Philips. Sprawdź też na youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=QI0V4cX5p8Y

Rekomendowane ceny detaliczne przykładowych eco odkurzaczy Philips o klasie energetycznej A wynoszą:

Performer Expert Premium FC8727/09 - 1169 PLN
Performer Expert Premium FC8728/09 - 1349 PLN
PowerPro Expert FC9723/09 - 1029 PLN
PowerPro Ultimate FC9921/09 - 1569 PLN

vacuum cleaners

Spółka Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) to zdywersyfikowana firma działająca na rynku ochrony zdrowia i produktów konsumenckich, dążąca do poprawy jakości ludzkiego życia dzięki innowacjom technologicznym z dziedziny ochrony zdrowia, produktów konsumenckich i oświetlenia. Philips posiada siedzibę w Holandii i zatrudnia około 112 000 pracowników oraz oferuje swoje produkty i usługi w ponad 100 krajach na całym świecie. Sprzedaż produktów firmy osiągnęła w 2013 r. wartość 23,3 mld EUR, co daje jej czołową pozycję na rynku sprzętu medycznego stosowanego w kardiologii i intensywnej opiece medycznej oraz systemów monitorowania zdrowia pacjenta, a także energooszczędnych rozwiązań oświetleniowych i nowych technologii oświetleniowych oraz golarek i produktów do pielęgnacji jamy ustnej. Aktualne informacje o spółce Philips publikowane są na stronie www.philips.com/newscenter.