Nowy podgrzewacz do butelek Philips AVENT zachowuje składniki odżywcze i witaminy zawarte w mleku matki

grudzień 4, 2014

Każda kropla mleka matki jest niezwykle cenna, a dzięki efektywnemu odciąganiu pokarmu, jego przechowywaniu i podgrzewaniu w odpowiedni sposób twoje dziecko otrzyma najlepszy prezent, jakim możesz je obdarzyć. Nowy podgrzewacz do butelek podgrzewa pokarm w bezpieczny sposób i zapewnia maksymalny komfort. Ta nowość w linii podgrzewaczy butelek Philips AVENT zapewnia twojemu dziecku za każdym razem idealną temperaturę jedzenia oraz pomaga zachować składniki odżywcze i witaminy zawarte w mleku matki – to wszystko z myślą o twoim maleństwie.

W byciu rodzicem nawet najmniejszy szczegół ma ogromne znaczenie – zdając sobie z tego sprawę, firma Philips AVENT opracowała podgrzewacz do butelek, który łączy w sobie zaawansowaną technologię wykorzystującą kąpiel wodną, dzięki czemu mleko podgrzewa się delikatnie i równomiernie. Podczas podgrzewania pokarm jest cały czas w ruchu, nie pozostawiając gorących punktów, a zintegrowany czujnik kontroluje i utrzymuje temperaturę mleka, co pozwala uniknąć przegrzania – to gwarancja idealnej temperatury końcowej pokarmu za każdym razem. Ergonomiczny wskaźnik podgrzewania pokazuje temperaturę podczas przygotowywania pokarmu, wiesz więc ile potrwa cały proces i kiedy mleko będzie gotowe. Woda w podgrzewaczu nigdy nie przekracza 40°C, dlatego twój pokarm zawsze zachowuje właściwości odżywcze. Teraz twój maluch może cieszyć się zdrowym, komfortowym i w pełni satysfakcjonującym posiłkiem.

„Naturalny pokarm jest cenny zarówno dla młodej mamy, jak i jej dziecka” – mówi Iza Rogulska Communication Manager Philips Consumer Lifestyle „Od 30 lat wsłuchujemy się w potrzeby matek i doświadczonych położnych I pielęgniarek na oddziałach położniczych, czerpiemy od nich cenną wiedzę – dzięki temu wiemy, jak ważne jest, by matki mogły zawsze dostarczać swoim pociechom mleko bogate w składniki odżywcze. Wprowadzając innowacyjne rozwiązania mające na celu udoskonalenie ochrony zdrowia i zapewnienia dobrego samopoczucia mam i ich dzieci, opracowaliśmy nowy podgrzewacz do butelek, który podgrzewa pokarm w taki sposób, że zachowuje wszelkie składniki odżywcze i witaminy zawarte w mleku matki. Ponadto zdajemy sobie sprawę z tego, jakie wyzwanie dla matek mogą stanowić zwyczajne codzienne czynności, wyposażyliśmy, więc nasz podgrzewacz w wiele elementów gwarantujących większy komfort użytkowania, które z pewnością ułatwią życie niejednej z nich”.

Dzięki automatycznej funkcji utrzymywania temperatury i funkcji automatycznego wyłączania podgrzewacz Philips AVENT od razu przechodzi w stan utrzymywania ciepła, jak tylko twój pokarm osiągnie odpowiednią temperaturę końcową. Po 20 minutach urządzenie wyłącza się, dzięki czemu możesz cieszyć się większą swobodą działania, której często potrzebujesz. Stylowy i kompaktowy design sprawia, że podgrzewacz świetnie prezentuje się zarówno w twojej kuchni, jak i w pokoju twojego dziecka.

Podgrzewacz Philips Avent wyposażono w trzy stopnie regulacji temperatury – to odpowiedź na indywidualne potrzeby i preferencje twojego dziecka. Możesz więc podgrzać swoje mleko do poziomu temperatury ciała, delikatnie niższej temperatury lub nieco wyższej, mając przy tym pewność, że temperatura końcowa będzie zawsze bezpieczna. Nowy podgrzewacz Philips Avent zapewnia najwyższą jakość twojego pokarmu niezależnie od ustawienia temperatury. Ponadto urządzenie wyposażono w przydatne ustawienie rozmrażania i podgrzewania jedzenia dla dziecka.

Podgrzewacz Philips AVENT dostępny jest również w wersji szybkiego podgrzewania, który tak jak inne podgrzewacze Philipsa ma stylowy i kompaktowy design, dzięki czemu świetnie wygląda w twoim domu. Opracowany z zastosowaniem tej samej zaawansowanej technologii podgrzewania, model ten oferuje superszybkie podgrzewanie pokarmu – co doskonale sprawdzi się w te dni, kiedy jesteś szczególnie zabiegana.

Mleko można podgrzać równomiernie i osiągnąć odpowiednią temperaturę końcową w zaledwie 3 minuty. Podgrzewacz posiada również przydatną funkcję rozmrażania, a lampka kontrolna jest cały czas podświetlona, kiedy urządzenie jest włączone.

Cena- 272 pln
SCf356/00

Philips AVENT

O Royal Philips

Spółka Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) to zdywersyfikowana firma działająca na rynku ochrony zdrowia i produktów konsumenckich, dążąca do poprawy jakości ludzkiego życia dzięki innowacjom technologicznym z dziedziny ochrony zdrowia, produktów konsumenckich i oświetlenia. Philips posiada siedzibę w Holandii i zatrudnia około 115 000 pracowników oraz oferuje swoje produkty i usługi w ponad 100 krajach na całym świecie. Sprzedaż produktów firmy osiągnęła w 2013 r. wartość 23,3 mld EUR, co daje jej czołową pozycję na rynku sprzętu medycznego stosowanego w kardiologii i intensywnej opiece medycznej oraz systemów monitorowania zdrowia pacjenta, a także energooszczędnych rozwiązań oświetleniowych i nowych technologii oświetleniowych oraz golarek i produktów do pielęgnacji jamy ustnej. Aktualne informacje o spółce Philips publikowane są na stronie www.philips.com/newscenter.