0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Pork Satay with Peanut Sauce

    Wieprzowina satay z sosem z orzeszków ziemnych

    Wieprzowina satay z sosem z orzeszków ziemnych

    Porcje 4 p, Czas przygotowania: 35 m, Czas gotowania na parze: 10 m
    Dania główne
    0–30 minut
    Warzywa
    Airfryer
    Mięso

    Składniki

    • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
    • 2 cm świeżego startego korzenia imbiru lub 1 łyżeczka imbiru w proszku
    • 2 łyżeczki pasty chili lub pikantnego sosu paprykowego
    • 2-3 łyżki słodkiego sosu sojowego
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 400 g chudego schabu wieprzowego w kostkach 3 cm
    • 1 drobno posiekana szalotka
    • 1 łyżeczka zmielonej kolendry
    • 200 g mleczka kokosowego
    • 100 g niesolonych zmielonych orzeszków ziemnych

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Wymieszaj w misce połowę czosnku z imbirem, 1 łyżeczką pikantnego sosu paprykowego, 1 łyżką sosu sojowego i 1 łyżką oleju. Wymieszaj mięso z mieszanką i pozostaw na 15 minut do zamarynowania.
    • Rozgrzej urządzenie airfryer do 200°C.
    • Umieść zamarynowane mięso w koszu i wsuń kosz do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 12 minut i piecz mięso do momentu, kiedy uzyska brązowy kolor. Podczas pieczenia odwróć mięso.
    • W międzyczasie przygotuj sos z orzeszków ziemnych: podgrzej w rondlu 1 łyżkę oleju i lekko podsmaż sauté szalotkę z pozostałym czosnkiem. Dodaj kolendrę i smaż jeszcze przez chwilę.
    • Gotuj ostrożnie przez 5 minut, mieszając. Jeśli sos stanie się zbyt gęsty, dodaj odrobinę wody. Dopraw do smaku sosem sojowym i pikantnym sosem paprykowym.
    Przepis na wieprzowinę satay z sosem z orzeszków ziemnych | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.