0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Zupa szparagowa ze świeżym estragonem

    Całkiem nowy smak dzięki estragonowi

    Porcje 4 p, Czas przygotowania: 10 m, Czas gotowania na parze: 30 m
    0–30 minut
    Makaron, kluski lub ryż
    Warzywa
    Startery i przekąski
    Blender ręczny
    Wegetariańska

    Składniki

    • 500 g szparagów
    • 1 łyżeczka cukru
    • 25 g masła
    • 150 ml śmietanki
    • 150 ml wytrawnego białego wina
    • 1 łyżka świeżego, drobno posiekanego estragonu

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Najpierw odetnij lub odłam zdrewniałe końce szparagów. Pozostałe części grubo obierz i pokrój w plastry (czubki pozostaw w całości). Gotuj obierki i zdrewniałe końce przez 10 minut w 750 ml wody z cukrem i szczyptą soli do smaku.
    • W międzyczasie roztop masło w głębokim garnku i krótko podsmaż plasterki szparagów na dużym ogniu (niepokrojone czubki zachowaj na później), dodaj śmietankę i zmniejsz nieco ogień. Przecedź wodę z obierkami i wlej wraz z białym winem do podsmażonych kawał
    • Podziel na 4 porcje i posyp estragonem.
    • Czas przygotowania: 30 minut
    Przepis na najlepszą zupę szparagową ze świeżym estragonem | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.