0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Green Salad with Roasted Pepper

    Zielona sałata z pieczoną papryką

    Porcje 4 p, Czas przygotowania: 15 m, Czas gotowania na parze: 10 m
    0–30 minut
    Warzywa
    Bezorzechowa
    Wegetariańska
    Startery i przekąski
    Airfryer
    Owoce

    Składniki

    • 1 czerwona papryka
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 3 łyżki jogurtu
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • Świeżo zmielony pieprz czarny
    • 1 sałata rzymska pokrojona w szerokie paski
    • 50 g liści rukoli

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Rozgrzej urządzenie airfryer do 200°C.
    • Umieść paprykę w koszu i wsuń go do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 10 minut i piecz paprykę, dopóki skórka trochę się nie przypiecze.
    • Włóż paprykę do miski i przykryj ją pokrywką lub folią. Pozostaw paprykę w misce przez 10-15 minut.
    • Następnie przekrój paprykę na cztery części i usuń nasiona i skórkę. Pokrój paprykę na paski.
    • Przygotuj w misce sos, mieszając 2 łyżeczki soku z papryki, sok z cytryny, jogurt i oliwę z oliwek. Przypraw do smaku pieprzem i solą.
    • Dodaj do sosu sałatę, liście rukoli i udekoruj sałatkę paskami papryki.
    Zielona sałata z pieczoną papryką - smaczny i dietetyczny przepis | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.