0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Kanapka z indykiem

    Smaczna i sycąca kanapka z indykiem

    Porcje 1 p, Czas przygotowania: 20 m
    0–30 minut
    Bezorzechowa
    Robot kuchenny
    Ser
    Startery i przekąski
    Owoce
    Mięso

    Składniki

    • 1 bochenek chleba (pokrojony na kromki, bez skórek)
    • 250 g serka śmietankowego
    • 150 g majonezu
    • 1 łyżeczka curry
    • 4 średniej wielkości jabłka
    • 700 g piersi wędzonego indyka, pokrojone w plastry

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Sposób przygotowania – jak przygotować smaczną i sycącą kanapkę z indykiem:
    • Wymieszaj razem 250 g serka śmietankowego, 150 g majonezu i łyżeczkę curry, aż do uzyskania rzadkiego sosu.
    • W robocie kuchennym, używając tarczy do krojenia, pokrój jabłka na plasterki.
    • Posmaruj plasterki jabłek przygotowaną wcześniej masą serową, aby zapobiec ich odbarwieniu.
    • Pokrój bochenek na kromki i usuń z nich skórki.
    • Nałóż na jedną kromkę chleba plasterki jabłka, a następnie plasterki indyka i przykryj drugą kromką chleba. W taki sam sposób przygotuj kolejne kanapki.
    • Kanapki z indykiem mogą być traktowane jako pożywne i sycące śniadanie, doskonale nadają się również na drugie śniadanie lub do zabrania w podróż.
    • Całkowity czas przygotowania: 20 minut
    Kanapka z indykiem - Przepis na szybką i zdrową przekąskę | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.