0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    mushroom soup masthead

    Zupa pieczarkowa

    Od zupy dyniowej po zdrowe koktajle – poznaj przepisy na łatwe w przygotowaniu dania, które przygotujesz z pomocą blenderów ręcznych Philips.

    Porcje 4, Czas przygotowania: 30 min., Czas gotowania na parze: 20 min.
    0–30 minut
    Warzywa
    Startery i przekąski
    SoupMaker

    Składniki

    • 500 ml (2 szkl.) wody
    • 1 ząbek czosnku
    • 10 g (1 łyżka) masła
    • Mąka (1 łyżka)
    • 250 ml (1 szkl.) śmietany
    • 500 g młodych białych pieczarek, oczyszczonych
    • 1 kostka bulionu wołowego
    • 100 g boczku wędzonego, pokrojonego w kostkę
    • 1 szczypta zmielonej gałki muszkatołowej
    • Świeża natka pietruszki

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • 1. Przygotuj zasmażkę, rozpuszczając masło w rondlu na małym ogniu. Kiedy masło się roztopi, dodaj mąkę i mieszaj na średnio małym ogniu przez klika minut, aż zasmażka stanie się błyszcząca i nabierze konsystencji pasty.
    • 2. Kiedy zasmażka stanie się błyszcząca, zdejmij rondel z ognia i zostaw do wystygnięcia.
    • 3. Podduś pieczarki na patelni na niewielkiej ilości masła.
    • 4. Dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową i bulion. Gotuj na wolnym ogniu, aż całość dobrze się podgrzeje, czyli przez około 5 minut.
    • 5. Wlej gorącą zupę do przestudzonej zasmażki i zmiksuj blenderem ręcznym.
    • 6. Przesmaż boczek na patelni i dodaj do zupy.
    • 7. Udekoruj odrobiną śmietany i natką pietruszki.
    • Wskazówka: Gałka muszkatołowa podkreśla smak pieczarek i wydobywa pyszny, głęboki aromat grzybów.
    Zupa pieczarkowa

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.