1
0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Kluseczki z ciecierzycą

    Przepis na kluseczki z ciecierzycą

    Sprawdź jak szybko i łatwo przygotujesz kluseczki z ciecierzycą.

    Dowiedz się jak radzić sobie z niejadkami?


    Kluseczki z ciecierzycą

    Oferujemy porady dotyczące wprowadzania pokarmów stałych oraz przepisy i pomysły na pyszne i świeże posiłki. Pomagają one zapewnić dziecku zdrowy start.
    Porcje Ilość: ok. 260ml (5 porcje po 50g), Czas gotowania Czas gotowania na parze: ok. 20 

    Składniki
     

    •     1/2 łodygi selera naciowego (ok. 40 g)
    •     1 średni pomidor (ok. 130g)
    •     1/2 średniej marchewki (ok. 40 g)
    •     Ugotowana ciecierzyca: 40 g
    •     Dobrze ugotowane kluseczki: 50 g na porcję
    •     Purée z dobrze ugotowanej wołowiny: 50 g na porcję

    Instrukcje
     

    1. Umyj warzywa. Obierz i umyj marchewkę. Przekrój pomidor na pół i usuń nasiona. Pokrój warzywa w kostkę o wymiarach ok. 1 cm.
    2. Zdejmij pokrywkę z dzbanka i umieść w nim wszystkie składniki. Załóż i zablokuj pokrywkę we właściwej pozycji.
    3. Zdejmij pokrywkę z pojemnika na wodę i wlej do niego wodę do poziomu „20 min”.
    4. Załóż i zablokuj pokrywkę we właściwej pozycji. Dociśnij dzbanek, by zablokować go w pozycji gotowania na parze.
    5. Ustaw czas gotowania na parze na 20 minut. Urządzenie wyłączy się automatycznie po 20 minutach.
    6. Ustaw przycisk gotowania na parze z powrotem w pozycji „OFF”.
    7. Obróć dzbanek i dodaj ugotowaną ciecierzycę (ugotuj ją osobno).
    8. Umieść dzbanek na jednostce głównej, a następnie obróć go w prawo i zablokuj w pozycji miksowania.
    9. Miksuj 3–5 razy po 15 sekund aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
    10. Przełóż do miseczki i pozostaw do ostygnięcia. Podaj 1 porcję z około 50 g ugotowanych kluseczek i 50 g purée z wołowiny.
    Wskazówka: Przechowywanie: można mrozić
    Dziecko-w-trakcie-posilku

    Zobacz też: