1
0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki?

    Papryka na słodko dla dziecka

    Dowiedz się jak szybko przygotować paprykę na słodko  w urządzeniu 4w1 

    Dowiedz się jak radzić sobie z niejadkami?


    Papryka na słodko dla dziecka

    Oferujemy porady dotyczące wprowadzania pokarmów stałych oraz przepisy i pomysły na pyszne i świeże posiłki. Pomagają one zapewnić dziecku zdrowy start.
    Porcje Ilość: ok. 260ml (4 porcje po 60g), Czas gotowania Czas gotowania na parze: ok. 15 min.

    Składniki
     

    • 1/2 pora (ok. 20 g)
    • 1/4 małej cukinii (ok. 40 g)
    • 1/2 średniej czerwonej papryki (ok. 40 g)
    • 1 średni pomidor (ok. 140 g)
    • Dobrze ugotowany ryż: 140 g na porcję

    Instrukcje

    1. Umyj warzywa. Pokrój pomidor w plasterki. Przekrój paprykę na pół. Usuń nasiona. Pokrój warzywa w kostkę o wymiarach ok. 1 cm.
    2. Zdejmij pokrywkę z dzbanka i umieść w nim wszystkie składniki. Załóż i zablokuj pokrywkę we właściwej pozycji.
    3. Zdejmij pokrywkę z pojemnika na wodę i wlej do niego wodę do poziomu „10/15 min”.
    4. Załóż i zablokuj pokrywkę we właściwej pozycji. Dociśnij dzbanek, by zablokować go w pozycji gotowania na parze.
    5. Ustaw czas gotowania na parze na 15 minut. Urządzenie wyłączy się automatycznie po 15 minutach.
    6. Ustaw przycisk gotowania na parze z powrotem w pozycji „OFF”.
    7. Obróć dzbanek.
    8. Umieść go na jednostce głównej, a następnie obróć w prawo i zablokuj w pozycji miksowania.
    9. Miksuj 2–3 razy po 15 sekund aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Jedzenie dla starszych dzieci nie powinno być zmielone na papkę. Większe kawałki jedzenia zachęcają do jego przeżuwania.
    10. Przełóż do miseczki i pozostaw do ostygnięcia. Podaj 1 porcję z około 140 g gotowanego ryżu.
    Wskazówka: Wysoka zawartość witaminy C. Witamina C pomaga organizmowi produkować kolagen związany z normalną prawidłową funkcją naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, skóry, zębów i dziąseł. Podawaj z purée mięsnym lub rybnym. Podawaj sos z ugotowanym makaronem, ryżem lub innymi produktami spożywczymi. Przechowywanie: można mrozić.
    Dziecko-podczas-jedzenia

    Zobacz też: