Konsumenckie
Produkty

Viva Collection Airfryer

TurboStar, Frytownica o niskim zużyciu tłuszczu, Kolor czarny, 1425 W, 0, 8 kg HD9621/80

Rozwiązywanie problemów

Jedzenie przygotowane w urządzeniu Philips Airfryer nie jest chrupiące / zgodne z oczekiwaniami

Jeżeli stwierdzisz, że dania lub przekąski przygotowane w urządzeniu Philips Airfryer nie są zgodne z oczekiwaniami (są np. niewystarczająco chrupiące i przypieczone), możliwych jest kilka przyczyn. Skorzystaj z poniższych wskazówek i porad.

W urządzeniu przygotowywano w tym samym czasie zbyt wiele przekąsek lub produktów

Unikaj przygotowywania dużej ilości przekąsek lub dań na raz. Mniejsze porcje zostaną bardziej równomiernie usmażone gorącym powietrzem.

Dobrym sposobem na zapewnienie odpowiedniej ilości jedzenia w urządzeniu Airfryer jest umieszczenie w koszu tylko jednej warstwy przekąsek.

Domowe frytki przygotowano nieprawidłowo

W przypadku przygotowywania domowych frytek wykonaj następujące czynności:

  1. Obierz ziemniaki i pokrój je w słupki.

  2. Namaczaj słupki ziemniaków w misce wody przez co najmniej 30 minut, a następnie wyjmij je i osusz za pomocą papierowego ręcznika.

  3. Wlej pół łyżki oliwy z oliwek do miski, włóż do miski pokrojone w słupki ziemniaki i mieszaj do czasu, gdy ziemniaki będą pokryte oliwą.

  4. Wyjmij ziemniaki z miski rękoma lub za pomocą sztućców tak, by nadmiar oliwy pozostał w misce. Przełóż ziemniaki do kosza.

  5. Usmaż słupki ziemniaków w temperaturze 180°C. W połowie czasu smażenia gorącym powietrzem potrząśnij koszem. Potrząśnij koszem 2–3 razy, aby wszystkie składniki usmażyły się równomiernie. Jeśli powyższe rozwiązanie nie pomoże rozwiązać problemu, skontaktuj się z zespołem obsługi klienta.

Nie użyto przeznaczonych do przygotowania w piekarniku dań, przekąsek lub frytek

W celu uzyskania optymalnych rezultatów w urządzeniu Airfryer należy używać produktów przeznaczonych do przygotowania w piekarniku. Tego typu produkty przygotowywane w urządzeniu Airfryer stają się złocistobrązowe i chrupiące.

Wybrano nieprawidłowe ustawienie temperatury

Wybierz odpowiednią temperaturę: Większość przekąsek należy przygotowywać w temperaturze 200°C. Wyjątek stanowią ciasta. Należy je przygotowywać w temperaturze 180°C.

Wybrano nieprawidłowy czasu przygotowania

Większość przekąsek do całkowitego przygotowania wymaga czasu podanego dla piekarnika. Czasy przygotowania dla zwykłej frytownicy są krótsze — przekąski nie będą całkowicie przygotowane. Większość przekąsek wymaga przygotowania przez 6–10 minut. Jeśli jedzenie nie jest wystarczająco chrupiące, należy wydłużyć czas przygotowywania o kilka minut.

Po upływie połowy czasu smażenia potrząśnij koszem, jeśli składniki potrawy stykają się ze sobą.
Jeśli przygotowujesz większą ilość jedzenia, potrząśnij koszem 2–3 razy, aby wszystkie składniki usmażyły się równomiernie.

Oleju lub innego tłuszczu nie użyto w prawidłowy sposób

Przygotowując domowe przekąski, nie zapomnij wymieszać bułki tartej z olejem.
W miarę możności korzystaj ze składników o niskiej zawartości tłuszczu. Przekąski o dużej zawartości tłuszczu trudno usmażyć tak, aby były chrupiące.

Skorzystaj z poniższych wskazówek:

  • Przed dodaniem oleju dobrze osusz składniki
  • Nie używaj zbyt dużej ilości oleju, ponieważ potrawy będą wówczas mniej chrupiące i tłustsze
  • Mięso lub drób można za pomocą pędzelka pokryć cienką warstwą oleju lub marynaty, aby były one bardziej chrupiące

Informacje podane na tej stronie dotyczą następujących modeli: HD9621/80 , HD9651/90 , HD9650/90 , HD9641/90 , HD9640/00 , HD9621/90 , HD9240/30 , HD9240/90 , HD9220/20 . więcej Mniej

Nie tego szukasz?

Czy udało się nam odpowiedzieć na Twoje pytanie?

Porozmawiaj na czacie z jednym z naszych przedstawicieli!