Konsumenckie
Produkty

Viva Collection Airfryer

TurboStar, Frytownica o niskim zużyciu tłuszczu, Kolor czarny, 1425 W, 0, 8 kg HD9621/80

Rozwiązywanie problemów

Jak używać oleju w urządzeniu Philips Airfryer

Odpowiedź na pytanie o to, jakiego oleju można używać (i jak z niego korzystać) podczas gotowania w urządzeniu Philips Airfryer, znajduje się poniżej.

Rodzaje oleju nadające się do użycia w urządzeniu Philips Airfryer

W urządzeniu Airfryer można używać dowolnego oleju, który nadaje się do grillowania, pieczenia lub smażenia.

Można również zdecydować się na użycie tłuszczu zwierzęcego.

Nie należy używać oleju tłoczonego na zimno, ponieważ spala się on w wysokiej temperaturze.

Jak używać oleju w urządzeniu Airfryer

Jeśli chcesz dodać olej do jedzenia przygotowywanego w urządzeniu Philips Airfryer, otocz nim składniki przed rozpoczęciem smażenia. Nie wlewaj oleju do urządzenia Airfryer.

Aby dodać olej do domowych potraw z ziemniaków (takich jak frytki), postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami:

  1. Obierz ziemniaki i pokrój je zgodnie z upodobaniami.
  2. Namaczaj ziemniaki w misce wody przez co najmniej 30 minut, a następnie wyjmij je i osusz za pomocą papierowego ręcznika.
  3. Wlej do miski pół łyżki oleju. Włóż je do miski i mieszaj z olejem tak długo, aż zostaną nim dokładnie pokryte.
  4. Włóż ziemniaki do kosza urządzenia Airfryer dłońmi lub za pomocą przyborów kuchennych.

Aby dodać olej do większych składników, takich jak udka lub mięso:

  1. W razie potrzeby osusz powierzchnię produktu papierowym ręcznikiem.
  2. Lekko posmaruj olejem zewnętrzną część produktu lub użyj oleju w sprayu. Nałóż tylko jedną warstwę. Nadmiar tłuszczu będzie kapać na patelnię podczas smażenia gorącym powietrzem.

Aby dodać olej do domowych potraw panierowanych:

Wymieszaj bułkę tartą z olejem przed rozpoczęciem panierowania lub rozpyl/rozsmaruj odrobinę oleju na panierowaną potrawę.

Wskazówka: Mięso i drób można również zamarynować (zamiast smarować je olejem).

Uwaga: Dodawanie oleju jest konieczne tylko w przypadku przygotowywania domowych potraw ze świeżych, nieprzetworzonych składników, takich jak obrane ziemniaki lub niezamarynowany kurczak. Dodanie oleju do niepoddanych obróbce składników powoduje powstanie chrupiącej skórki na potrawie i poprawia jej smak.

Informacje podane na tej stronie dotyczą następujących modeli: HD9621/80 , HD9651/90 , HD9650/90 , HD9641/90 , HD9640/00 , HD9621/90 , HD9240/30 , HD9240/90 , HD9220/20 . więcej Mniej

Nie tego szukasz?

Czy udało się nam odpowiedzieć na Twoje pytanie?

Porozmawiaj na czacie z jednym z naszych przedstawicieli!