Konsumenckie
Produkty

Viva Collection Pasta maker — urządzenie do wyrobu makaronu

Biały HR2345/19

Rozwiązywanie problemów

Brak/za mało makaronu z makaroniarki Philips

W przypadku, gdy z makaroniarki w ogóle nie wydostaje się makaron, wewnątrz zostaje zbyt dużo ciasta lub łopatka mieszająca wykonuje jałową pracę, dowiedz się tutaj, jak rozwiązać ten problem.

Proporcje mąki i wody mogą być nieprawidłowe

Sprawdź proporcje wody i mąki: Mąka może różnić się w zależności od kraju. Jeśli używasz mąki pszennej razowej, dodaj 5 ml płynu więcej.

Gdy proporcje wody i mąki są prawidłowe, konsystencja ciasta powinna być krucha i dość sucha. Taka konsystencja jest potrzebna, aby w wyniku działania siły wyciskania uzyskać idealne ciasto na makaron.

Prawidłowa konsystencja ciasta została przedstawiona na następującej ilustracji:

Makaroniarka Philips — proporcje wody i mąki

Użyto zbyt dużej ilości wody

Jeśli dodano zbyt dużo wody, odłącz wtyczkę od zasilania i wyjmij ciasto. Wyczyść makaroniarkę i postępuj zgodnie z instrukcją, aby ponownie rozpocząć wyrabianie makaronu.

Jeśli ciasto wygląda następująco, dodano za dużo wody:

Makaroniarka Philips — ilość wody

Ilość mąki jest nieprawidłowa

Postępuj dokładnie według przepisu, korzystając z wagi kuchennej i dołączonej miarki do mąki.

Płyn został wlany zbyt szybko

Wlej płyn powoli do makaroniarki, aby uzyskać najlepsze rezultaty.

Część ciasta pozostała w komorze

Jeśli tylko część ciasta pozostała w komorze mieszającej makaroniarki, umieścić ją bezpośrednio na łopatce mieszającej za pomocą narzędzia kuchennego i uruchom program tylko wyciskania makaronu.

Aby użyć tego programu, należy nacisnąć przycisk wyciskania i przycisk uruchomienia/wstrzymania, aby uzyskać odrobinę więcej makaronu. Cały program trwa 3 minuty.

Informacje podane na tej stronie dotyczą następujących modeli: HR2345/19 .

Nie tego szukasz?

Czy udało się nam odpowiedzieć na Twoje pytanie?

Porozmawiaj na czacie z jednym z naszych przedstawicieli!