1
0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    • Darmowa dostawa i zwrot

    • 14 dni na zwrot

    • 2 lata gwarancji

    Produkty

    Viva Collection Pasta maker — urządzenie do wyrobu makaronu

    Biały HR2345/19

    Rozwiązywanie problemów

    Makaron z makaroniarki Philips łatwo się rozrywa

    Jeśli makaron z makaroniarki Philips łatwo się rozrywa, nie martw się — wystarczy postępować zgodnie z tymi wskazówkami i poradami.

    Różnica między prawidłową i nieprawidłową konsystencją makaronu – makaroniarka Philips

    Proporcje mąki i wody mogą być nieprawidłowe

    Jeśli proporcje mąki i wody są inne niż zalecane, makaron może się rozrywać.

    Aby rozwiązać ten problem, odłącz makaroniarkę od źródła zasilania i wyjmij ciasto.

    Następnie wyczyść makaroniarkę i wykonaj następujące instrukcje, aby ponownie rozpocząć wyrabianie makaronu.(bardziej szczegółowy opis czynności można znaleźć w instrukcji obsługi w rozdziale „Obsługa makaroniarki”):

    1- Przygotuj składniki.

    2- Zdejmij pokrywę komory.

    3- Wsyp mąkę do komory.

    4- Prawidłowo zamknij pokrywę komory.

    5- Użyj tabeli przepisów na makaron, aby określić właściwą ilość wody.

    Jeśli proporcje wody i mąki są prawidłowe, ciasto powinno mieć następującą konsystencję:

    Powinno być kruche i dość suche. Taka konsystencja jest potrzebna, ponieważ w wyniku działania siły wyciskania pozwala uzyskać idealne ciasto na makaron.

    Uwaga:

    • Użyj dołączonej miarki do mąki. Pamiętaj, że nie ma ona standardowej pojemności 240 ml i nie powinna być jako taka używana.

    • Do dokładnego odważenia mąki można użyć wagi kuchennej.

    Ciasto powinno wyglądać tak:

    Prawidłowa konsystencja ciasta – makaroniarka Philips

    Użyto nieprawidłowego typu mąki

    Aby uzyskać najlepsze rezultaty, użyj mąki uniwersalnej lub mąki o wyższej zawartości białka (więcej informacji na ten temat można znaleźć w instrukcji obsługi w rozdziale „Obsługa makaroniarki” lub w dołączonej książce z przepisami).

    Uwaga:

    • Użyj dołączonej miarki do mąki. Pamiętaj, że nie ma ona standardowej pojemności 240 ml i nie powinna być jako taka używana.

    • Do dokładnego odważenia mąki można użyć wagi kuchennej.

    Informacje podane na tej stronie dotyczą następujących modeli: HR2345/19 .

    Nie tego szukasz?

    Czy udało się nam odpowiedzieć na Twoje pytanie?

    Porozmawiaj na czacie z jednym z naszych przedstawicieli!