Z jakich produktów można wyciskać sok za pomocą sokowirówki firmy Philips?
Ogólne wskazówki i porady
- Używaj świeżych owoców i warzyw, gdyż zawierają więcej soku.
- Usuwaj pestki z wiśni, śliwek, brzoskwiń itp. Nie trzeba usuwać gniazd nasiennych ani nasion z takich owoców jak melony, jabłka i winogrona.
- Usuwaj tylko grube niejadalne skórki, np. z pomarańczy, ananasów, kiwi, melonów, granatów i surowych buraków. Podczas wyciskania soku z owoców cytrusowych należy również wyciąć białe włókno owoców, ponieważ nadaje ono gorzki smak.
- W sokowirówce można również wyciskać sok z liści i łodyg warzyw liściastych, np. sałaty. Aby pozyskać jak największą ilość składników z liści, zwiń je przed umieszczeniem w sokowirówce. Liście umieść między twardszymi składnikami, takimi jak kawałki jabłka lub marchewki.
- Gęstość soku jabłkowego zależy od rodzaju użytych jabłek. Im bardziej soczyste jest jabłko, tym rzadszy jest sok. Wybieraj jabłka, z których można wycisnąć taki rodzaj soku, jaki lubisz.
Z jakich produktów można wycisnąć sok za pomocą sokowirówki odśrodkowej
Bardzo twarde, włókniste lub skrobiowe owoce lub warzywa, takie jak trzcina cukrowa, banany, mango i awokado, nie nadają się do wyciskania w tym urządzeniu. Zamiast tego należy użyć blendera.
Z jakich produktów można wycisnąć sok za pomocą sokowirówki wolnoobrotowej
Ponadto można wycisnąć sok ze składników o wysokiej zawartości skrobi, takich jak banany, mango, awokado, a nawet migdały na specjalne przepisy, takie jak mleko bananowe lub mleko migdałowe (patrz książka z przepisami lub aplikacja NutriU) oraz kiełki pszenicy i liście, aby uzyskać zdrowe zielone soki.
Sokowirówka nie jest w stanie przetwarzać bardzo twardych składników, takich jak trzcina cukrowa.
Daj się zainspirować aplikacji NutriU
Więcej informacji można znaleźć na stronie http://www.philips.com/NutriU.
Czy powyższe rozwiązania pomogły? Jeśli nie, skontaktuj się z nami w celu uzyskania pomocy.