Odetnij końcówki cukini i pokrój ją na sześć równych części. Ustaw pokrojone cząstki pionowo i wydrąż je łyżeczką w taki sposób, aby po bokach zostało 1/2 cm i 1 cm na dole. Posyp wydrążoną część odrobiną soli.
Rozgrzej frytownicę airfryer do 180°C.
Wymieszaj mieloną wołowinę z serem feta, czosnkiem, papryką w proszku i pieprzem dla smaku, a następnie dobrze wszystko wymieszaj. Podziel wołowinę na sześć równych części.
Napełnij wydrążone kawałki cukini mieloną wołowiną i uklep nadzienie. Wygładź powierzchnię mokrą ręką.
Włóż cukinię do miski i umieść miskę w koszu. Wsuń kosz do urządzenia airfryer i ustaw zegar na 20 minut. Piecz nadziewaną cukinię, dopóki nie zbrązowieje. Doskonale pasuje do żółtego ryżu i pieczonych pomidorków koktajlowych.
Podobne przepisy
Dania główne
Przepis na wieprzowinę satay z sosem z orzeszków ziemnych | Philips