0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Cukinia nadziewana mielonym mięsem

    Porcje p, Czas przygotowania: 20 m, Czas gotowania na parze: 20 m
    0–30 minut
    Warzywa
    Bezorzechowa
    Dania główne
    Ser
    Airfryer
    Mięso

    Składniki

    • 1 duża cukinia (ok. 400 g)
    • 50 g sera feta, pokruszonego
    • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
    • ½ łyżki łagodnej papryki w proszku
    • 200 g chudej mielonej wołowiny
    • Świeżo zmielony pieprz czarny
    • Płytka miska o średnicy ok. 15 cm

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Odetnij końcówki cukini i pokrój ją na sześć równych części. Ustaw pokrojone cząstki pionowo i wydrąż je łyżeczką w taki sposób, aby po bokach zostało 1/2 cm i 1 cm na dole. Posyp wydrążoną część odrobiną soli.
    • Rozgrzej frytownicę airfryer do 180°C.
    • Wymieszaj mieloną wołowinę z serem feta, czosnkiem, papryką w proszku i pieprzem dla smaku, a następnie dobrze wszystko wymieszaj. Podziel wołowinę na sześć równych części.
    • Napełnij wydrążone kawałki cukini mieloną wołowiną i uklep nadzienie. Wygładź powierzchnię mokrą ręką.
    • Włóż cukinię do miski i umieść miskę w koszu. Wsuń kosz do urządzenia airfryer i ustaw zegar na 20 minut. Piecz nadziewaną cukinię, dopóki nie zbrązowieje. Doskonale pasuje do żółtego ryżu i pieczonych pomidorków koktajlowych.
    Cukinia Nadziewana Mielonym Mięsem | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.