0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Szaszłyki rybne z groszkiem cukrowym i majonezem limonkowym

    Pikantne i smaczne

    Porcje 4 p, Czas przygotowania: 0 m, Czas gotowania na parze: 65 m
    Warzywa
    Bezorzechowa
    60–90 minut
    Ryba
    Dania główne
    Parowar
    Makaron, kluski lub ryż
    Mąka
    Owoce

    Składniki

    • 300 g ryżu basmati
    • sól
    • pieprz
    • Starta skórka i sok z 1 limonki
    • 100 ml majonezu
    • 300 g twardej białej ryby (dorsz, sum)
    • 8 paluszków krabowych, pokrojonych na połówki
    • 8 krewetek jumbo
    • 300 g oczyszczonego groszku cukrowego
    • 1 łyżka prażonych nasion sezamu

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Umieść skórkę z limonki w pojemniku na przyprawy.
    • Do pojemnika na ryż wsyp ryż i dodaj 450 ml wody, a następnie umieść na pojemniku do gotowania na parze nr 1. Ustaw minutnik na 40 minut i ugotuj.
    • Wymieszaj majonez z 2 łyżkami soku z limonki, startą skórką z limonki, solą i pieprzem.
    • Pokrój rybę w 16 kostek. Na drewnianym szpikulcu umieść na przemian po 2 kostki białej ryby, 2 paluszki krabowe, a na końcu nadziej krewetkę.
    • Po 40 minutach umieść ryż w pojemniku do gotowania na parze nr 3, groszek cukrowy w pojemniku nr 2, a szaszłyki rybne w pojemniku nr 1. Ustaw minutnik na 5 minut, gotuj rybę, aż stanie się miękka i ugotuj groszek al dente.
    • Ułóż szaszłyki rybne na ryżu i groszku cukrowym, posyp nasionami sezamu i podawaj z majonezem limonkowym.
    • Całkowity czas przygotowania: około 65 minut
    Przepis na szaszłyki rybne z groszkiem i majonezem limonkowym | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.