0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Fries with Yoghurt Dip

    Frytki z dipem jogurtowym

    Frytki z dipem jogurtowym

    Porcje 3 p, Czas przygotowania: 20 m, Czas gotowania na parze: 15 m
    Bezorzechowa
    Wegetariańska
    Dania główne
    30–60 minut
    Ziemniaki
    Airfryer
    Bezglutenowa

    Składniki

    • 500 g dużych ziemniaków twardych
    • ½ łyżki oliwy (z oliwek)
    • 150 ml jogurtu (greckiego)
    • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
    • Świeżo zmielony pieprz czarny

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Obierz ziemniaki i pokrój je (nożem do frytek) na długie paski o grubości 8 mm.
    • Zamocz frytki w wodzie na minimum 30 minut. Odcedź je dokładnie i następnie osusz papierowym ręcznikiem
    • Rozgrzej frytownicę wielofunkcyjną airfryer do 150°C. W szerokiej misce dokładnie pokryj paski ziemniaków oliwą, a następnie przenieś je do kosza.
    • Wsuń kosz do urządzenia airfryer i ustaw zegar na 5 minut. Podsmażaj frytki do momentu, kiedy staną się kruche, a następnie poczekaj, aż ostygną.
    • Zwiększ temperaturę w urządzeniu airfryer do 180°C. Wsuń ponownie kosz z frytkami do urządzenia airfryer i ustaw zegar na 12-16 minut. Smaż frytki do momentu, kiedy uzyskają złocisty kolor.
    • Podczas smażenia frytek przygotuj dip jogurtowy. W małej misce wymieszaj jogurt z pietruszką i szczypiorkiem. Dodaj sól i pieprz do smaku.
    • Umieść frytki do odcieknięcia w durszlaku wyłożonym papierowym ręcznikiem. Posyp frytki solą. Podaj frytki z dipem jogurtowym i surówką. Doskonale pasują do pieczonego mięsa lub kurczaka.
    Przepis na szybkie frytki z frytkownicy z dipem jogurtowym | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.