Gospodarstwo Domowe
Philips Chef

Ratatouille

Ratatouille

Porcje 4 p, Czas przygotowania: 8 m, Czas gotowania 15 m

Składniki

  • 200 g cukini i/lub bakłażana
  • 1 żółta papryka
  • 2 pomidory
  • 1 obrana cebula
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich
  • Świeżo zmielony pieprz czarny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Mała, okrągła forma do pieczenia o średnicy ok. 16 cm

Instrukcje

  • Rozgrzej urządzenie airfryer do 200°C.
  • Pokrój cukinię, bakłażana, paprykę, pomidory i cebulę w dwucentymetrowe kostki.
  • Wymieszaj warzywa w misce z czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Dodaj ½ łyżeczki soli i pieprzu do smaku oraz nieco oliwy z oliwek.
  • Umieść miskę w koszu i wsuń go do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 15 minut i zacznij gotować ratatouille. Podczas gotowania wymieszaj warzywa.
  • Podawaj ratatouille ze smażonym mięsem, takim jak antrykoty lub kotlety.
Ratatouille