Mała, okrągła forma do pieczenia o średnicy ok. 16 cm
Instrukcje
Sposób przygotowania – jak przygotować ratatouille:
Rozgrzej urządzenie airfryer do temperatury 200°C.
Pokrój cukinię, bakłażana, paprykę, pomidory i cebulę w dwucentymetrowe kostki.
Umieść miskę w koszu i wsuń go do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 15 minut i zacznij gotować ratatouille. Podczas gotowania wymieszaj warzywa.
Wymieszaj dokładnie warzywa w misce wraz z czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Dodaj ½ łyżeczki soli i pieprzu do smaku oraz niewielką ilość oliwy z oliwek (wystarczy jedna łyżeczka).
Ustaw zegar na 15 minut i zacznij gotować ratatouille. Podczas gotowania wymieszaj warzywa.
Po 15 minutach wyjmij kosz i miskę, a następnie rozdziel porcje ratatouille na talerze.
Podawaj ratatouille ze smażonym mięsem, takim jak antrykot lub kotlety.
Podobne przepisy
Dania główne
Przepis na wieprzowinę satay z sosem z orzeszków ziemnych | Philips