0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Ratatouille

    Ratatouille

    Porcje 4 p, Czas przygotowania: 8 m, Czas gotowania na parze: 15 m
    0–30 minut
    Warzywa
    Bezorzechowa
    Wegetariańska
    Bezlaktozowa
    Dania główne
    Airfryer
    Bezmleczna
    Bezglutenowa

    Składniki

    • 200 g cukini i/lub bakłażana
    • 1 żółta papryka
    • 2 pomidory
    • 1 obrana cebula
    • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
    • 2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich
    • Świeżo zmielony pieprz czarny
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • Mała, okrągła forma do pieczenia o średnicy ok. 16 cm

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Sposób przygotowania – jak przygotować ratatouille:
    • Rozgrzej urządzenie airfryer do temperatury 200°C.
    • Pokrój cukinię, bakłażana, paprykę, pomidory i cebulę w dwucentymetrowe kostki.
    • Umieść miskę w koszu i wsuń go do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 15 minut i zacznij gotować ratatouille. Podczas gotowania wymieszaj warzywa.
    • Wymieszaj dokładnie warzywa w misce wraz z czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Dodaj ½ łyżeczki soli i pieprzu do smaku oraz niewielką ilość oliwy z oliwek (wystarczy jedna łyżeczka).
    • Ustaw zegar na 15 minut i zacznij gotować ratatouille. Podczas gotowania wymieszaj warzywa.
    • Po 15 minutach wyjmij kosz i miskę, a następnie rozdziel porcje ratatouille na talerze.
    • Podawaj ratatouille ze smażonym mięsem, takim jak antrykot lub kotlety.
    Przepis na Ratatouille - Wegetariańskia potrawa dla każdego! | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.