8 filetów ze skarpa (4 grubsze i 4 cieńsze filety z 2 całych ryb)
150 g szpinaku (dzikiego)
zmielona sól morska
papryka w proszku
5 g kolendry
Instrukcje
Włóż gałązki kolendry (zachowaj liście) do pojemnika na przyprawy.
Napełnij pojemnik do gotowania na parze nr 2, zaczynając od warstwy fasolki szparagowej. Następnie dodaj różyczki brokułów i paprykę. Przykryj pokrywką i umieść na pojemniku do gotowania na parze nr 1.
Ustaw minutnik na 20 minut.
Ustaw minutnik na kolejne 10 minut.
Po 3 minutach włóż szpinak do pojemnika do gotowania na parze nr 3 i umieść go w parowarze na pozostałe 7 minut. Wyłącz parowar.
Posyp filety rybne zmieloną solą morską i papryką w proszku. Podawaj z gotowanymi warzywami i udekoruj liśćmi kolendry. Dobrze komponuje się z małymi, młodymi ziemniakami skropionymi olejem czosnkowym z chili.
Podobne przepisy
Dania główne
Zdrowy przepis na łososia gotowanego na parze z zielonymi warzywami | Philips