0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Skarp gotowany na parze z warzywami

    Bogactwo zdrowych smaków

    Porcje 4 p, Czas gotowania na parze: 40 m
    Warzywa
    Bezorzechowa
    Ryba
    Dania główne
    Parowar
    30–60 minut
    Bezmleczna
    Bezglutenowa

    Składniki

    • 150 g oczyszczonej fasoli szparagowej
    • 200 g łodyg lub różyczek brokułów
    • 1 żółta papryka, umyta i pokrojona w plasterki
    • 8 filetów ze skarpa (4 grubsze i 4 cieńsze filety z 2 całych ryb)
    • 150 g szpinaku (dzikiego)
    • zmielona sól morska
    • papryka w proszku
    • 5 g kolendry

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Włóż gałązki kolendry (zachowaj liście) do pojemnika na przyprawy.
    • Napełnij pojemnik do gotowania na parze nr 2, zaczynając od warstwy fasolki szparagowej. Następnie dodaj różyczki brokułów i paprykę. Przykryj pokrywką i umieść na pojemniku do gotowania na parze nr 1.
    • Ustaw minutnik na 20 minut.
    • Ustaw minutnik na kolejne 10 minut.
    • Po 3 minutach włóż szpinak do pojemnika do gotowania na parze nr 3 i umieść go w parowarze na pozostałe 7 minut. Wyłącz parowar.
    • Posyp filety rybne zmieloną solą morską i papryką w proszku. Podawaj z gotowanymi warzywami i udekoruj liśćmi kolendry. Dobrze komponuje się z małymi, młodymi ziemniakami skropionymi olejem czosnkowym z chili.
    Skarp gotowany na parze z warzywami - Przepis nie tylko dla smakoszy | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.