Gospodarstwo Domowe
Philips Chef

Skarp gotowany na parze z warzywami

Skarp gotowany na parze z warzywami

Bogactwo zdrowych smaków

Porcje 4 p, Czas gotowania 40 m

Składniki

  • 150 g oczyszczonej fasoli szparagowej
  • 200 g łodyg lub różyczek brokułów
  • 1 żółta papryka, umyta i pokrojona w plasterki
  • 8 filetów ze skarpa (4 grubsze i 4 cieńsze filety z 2 całych ryb)
  • 150 g szpinaku (dzikiego)
  • zmielona sól morska
  • papryka w proszku
  • 5 g kolendry

Instrukcje

  • Włóż gałązki kolendry (zachowaj liście) do pojemnika na przyprawy.
  • Napełnij pojemnik do gotowania na parze nr 2, zaczynając od warstwy fasolki szparagowej. Następnie dodaj różyczki brokułów i paprykę. Przykryj pokrywką i umieść na pojemniku do gotowania na parze nr 1.
  • Ustaw minutnik na 20 minut.
  • Ustaw minutnik na kolejne 10 minut.
  • Po 3 minutach włóż szpinak do pojemnika do gotowania na parze nr 3 i umieść go w parowarze na pozostałe 7 minut. Wyłącz parowar.
  • Posyp filety rybne zmieloną solą morską i papryką w proszku. Podawaj z gotowanymi warzywami i udekoruj liśćmi kolendry. Dobrze komponuje się z małymi, młodymi ziemniakami skropionymi olejem czosnkowym z chili.
Skarp gotowany na parze z warzywami