1
0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    • Darmowa dostawa i zwrot

    • 14 dni na zwrot

    • 2 lata gwarancji

    The Philips Chef

    Miętowy sos chutney

    Od zupy dyniowej po zdrowe koktajle – poznaj przepisy na łatwe w przygotowaniu dania, które przygotujesz z pomocą blenderów ręcznych Philips.

    Czas przygotowania: 20 min.

    Składniki

    • 50 g (3 1/2 łyżki) jogurtu
    • 1 pęczek mięty (tylko liście)
    • 20 liści świeżej kolendry
    • 1 zielona papryczka chili
    • 1 mała cebula
    • 1 mały obrany kawałek świeżego imbiru
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżeczka mielonego kminku
    • 1 łyżeczka przyprawy masala w proszku
    • Gruba czarna sól

    Instrukcje

    • 1. Pokrój papryczkę i cebulę na małe kawałki mieszczące się w koszu MultiChopper Accessory.
    • 2. Włóż papryczkę do końcówki MultiChopper Accessory i pokrój ją na małe kawałki. Następnie powtórz te czynności dla cebuli, imbiru i ząbka czosnku. Przełóż wszystkie pokrojone składniki do dzbanka.
    • 3. Zerwij liście mięty i kolendry z łodygi. Włóż je do rozdrabniacza XL.
    • 4. Wymieszaj dokładnie i przełóż mieszankę mięty i kolendry do dzbanka. Dodaj wszystkie pozostałe składniki do dzbanka.
    • 5. Jeszcze raz wymieszaj składniki, używając końcówki blendera ręcznego.
    • 6. Przypraw sos chutney czarną solą, przykryj go i włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny przed podaniem. Pozwoli to na wymieszanie smaków.
    Miętowy sos chutney