0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Chłodnik z dymki z dodatkiem sera pleśniowego

    Delikatna i pikantna zarazem

    Porcje 4 p, Czas przygotowania: 30 m, Czas gotowania na parze: 30 m
    Warzywa
    Bezorzechowa
    Robot kuchenny
    Ser
    Startery i przekąski
    Ziemniaki
    Ponad 90 minut

    Składniki

    • 500 g ziemniaków
    • 1 litr bulionu z kurczaka
    • 6 dymek
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 100 ml śmietanki
    • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
    • 50 g niebieskiego sera pleśniowego (np. gorgonzoli)

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Obierz pomidory i pokrój w kostkę, następnie gotuje je przez 15–20 minut w bulionie z kurczaka.
    • Umyj i posiekaj dymki. Rozgrzej oliwę na patelni airfryer i podsmaż dymki na dużym ogniu, aż staną się złocistobrązowe, a następnie przypraw do smaku. Odłóż do ostygnięcia na kilka minut (temperatura nie powinna przekraczać 80°C).
    • Zmiksuj ziemniaki, bulion i dymki w blenderze na gładką masę, miksując je na najwyższych obrotach (ustawienie MAX) przez co najmniej 1 minutę. Podczas miksowania dodaj schłodzonej śmietanki, aby zupa zyskała kremową konsystencję. Odłóż do schłodzenia na c
    • Przed podaniem dobrze wymieszaj i przypraw do smaku. Posyp szczypiorkiem i pokruszonym serem pleśniowym.
    • Czas przygotowania: 30 minut + 2 godziny w lodówce
    Przepis na chłodnik z dymki z serem pleśniowym - Pikantna rozkosz | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.