Ubij w misce żółtko i wymieszaj je z serem feta, pietruszką i cebulą dymką. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Każdy płat ciasta filo pokrój na trzy paski.
Nałóż pełną łyżeczkę masy z serem feta na spód każdego paska ciasta filo. Zagnij końcówkę paska ciasta nad nadzieniem w taki sposób, aby powstał trójkąt.
Zlepiaj palcami brzegi ciasta, tworząc zygzak, dopóki całe nadzienie nie znajdzie się wewnątrz trójkąta. Podobnie napełnij pozostałe paski ciasta.
Rozgrzej urządzenie airfryer do 200°C.
Posmaruj trójkąty odrobiną oliwy i umieść pięć z nich w koszu. Wsuń kosz do urządzenia airfryer i ustaw zegar na 3 minuty. Piecz trójkąty z serem feta, dopóki nie staną się złocistobrązowe. Pozostałe trójkąty przygotuj i upiecz w ten sam sposób.