0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Czosnkowa ciabatta z mozzarellą i świeżym pesto

    Klasyczne połączenie

    Porcje 4 p, Czas gotowania na parze: 15 m
    Ser
    0–30 minut
    Warzywa
    Blender ręczny
    Startery i przekąski
    Wegetariańska

    Składniki

    • 25 g świeżych listków bazylii
    • 25 g orzeszków piniowych
    • 2 przekrojone na pół ząbki czosnku
    • 200 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
    • 25 g tartego parmezanu
    • 1 bochenek ciabatty
    • 2 kulki mozzarelli (z mleka bawolego)

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Sposób przygotowania – jak przygotować czosnkową ciabattę z mozzarellą i domowej roboty pesto:
    • Włóż liście bazylii, orzeszki piniowe i 1 ząbek czosnku do rozdrabniacza blendera ręcznego. Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i zmiksuj. W razie potrzeby dodaj jeszcze trochę oliwy z oliwek aż do uzyskania właściwej konsystencji, a następnie dodaj ser i zmiksuj całość.
    • Wyjmij z piekarnika i wetrzyj w nie resztę czosnku, gdy kromki będą jeszcze ciepłe. Połóż na nich plasterki mozzarelli i trochę pesto.
    • Pokrój ciabattę na grube kromki i upiecz je na złocistobrązowo.
    • Podawaj ciepłe.
    • Całkowity czas przygotowania: 15 minut
    Przepis na czosnkową ciabattę z mozzarellą i domowej roboty pesto | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.