0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Mini Empanadas with Chorizo

    Minipierożki empanada z kiełbasą chorizo

    Minipierożki empanada z kiełbasą chorizo

    Porcje p, Czas przygotowania: 20 m, Czas gotowania na parze: 20 m
    Warzywa
    Bezorzechowa
    30–60 minut
    Startery i przekąski
    Airfryer
    Bezmleczna
    Mąka
    Mięso

    Składniki

    • 125 g kiełbasy chorizo pokrojonej w małą kostkę
    • 1 drobno posiekana szalotka
    • ¼ czerwonej papryki pokrojonej w drobną kostkę
    • 2 łyżki pietruszki
    • 200 g schłodzonego ciasta na tartę (pâte brisée) lub ciasta na pizzę

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Wymieszaj kiełbasę chorizo z szalotką i papryką na patelni i smaż na małym ogniu przez 2-3 minuty, dopóki papryka nie zmięknie. Zestaw z ognia, dodaj pietruszkę i wymieszaj. Ostudź mieszaninę.
    • Rozgrzej urządzenie airfryer do 200°C.
    • Szklanką wytnij z ciasta dwadzieścia kół o średnicy 5 cm. Na każde kółko nałóż czubatą łyżkę nadzienia z chorizo. Ściskaj brzegi pierożków między kciukiem a palcem wskazującym, tak aby powstały „ząbki”.
    • Włóż 10 pierożków empanada do kosza i wsuń go do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 10 minut. Piecz pierożki, dopóki nie nabiorą złocistobrązowego koloru.
    • W podobny sposób upiecz pozostałe pierożki empanada. Podawaj je, gdy będą letnie.
    Minipierożki empanada z kiełbasą chorizo - przepis z Ameryki Płd. | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.