1
0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Dni
    Godzin
    Minut
    Sekund
    Uzyskaj wcześniejszy dostęp do promocji Black Friday! Darmowa dostawa i zniżki nawet do 50%! Zapisz się
    Philips Chef

    Pieczone ziemniaki z tuńczykiem

    Porcje 2 p, Czas przygotowania: 10 m, Czas gotowania 30 m

    Składniki

    • 4 ziemniaki z dużą ilością skrobi, po ok. 125 g każdy
    • ½ łyżki oliwy z oliwek
    • 1 puszka odsączonego tuńczyka w oleju
    • 2 łyżki jogurtu (greckiego)
    • 1 łyżeczka chili w proszku
    • 1 cebula dymka pokrojona w cienkie krążki
    • Świeżo zmielony pieprz czarny
    • 1 łyżka kaparów

    Instrukcje

    • Rozgrzej frytownicę AirFryer do 180°C. Zamocz ziemniaki na minimum 30 minut i następnie osusz papierowym ręcznikiem.
    • Posmaruj delikatnie ziemniaki za pomocą pędzelka oliwą z oliwek i umieść je w koszu. Wsuń kosz do urządzenia airfryer i ustaw zegar na 30 minut. Smaż ziemniaki do momentu, kiedy będą chrupiące i gotowe.
    • Ugnieć dokładnie tuńczyka w misce, dodając jogurt i chili w proszku. Wymieszaj dokładnie. Wsyp połowę cebuli dymki, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
    • Umieść ziemniaki na dwóch talerzach i natnij je wzdłuż górnej części. Delikatnie otwórz ziemniaki i nałóż łyżką mieszankę tuńczykową do środka. Posyp nadzienie chili w proszku, nałóż łyżką kapary i ułóż na wierzchu resztę cebuli dymki.
    • Danie świetnie smakuje z surówką.
    Przepis na pieczone ziemniaki z tuńczykiem - Delikatne i zdrowe | Philips