Gospodarstwo Domowe
Philips Chef

Kanapka z indykiem

Kanapka z indykiem

Smaczna i sycąca

Porcje 1 p, Czas przygotowania: 20 m,

Składniki

  • 1 standardowy bochenek chleba (pokrojony na kromki, bez skórek)
  • 250 g serka śmietankowego
  • 150 g majonezu
  • 1 łyżeczka curry
  • 4 średniej wielkości jabłka
  • 700 g piersi wędzonego indyka, pokrojone w plastry

Instrukcje

  • Wymieszaj serek śmietankowy, majonez i curry, aż do uzyskania rzadkiego sosu. W robocie kuchennym, używając tarczy do krojenia, pokrój jabłka w plasterki.
  • Posmaruj plasterki jabłek masą serową, aby zapobiec ich odbarwieniu. Posmaruj dwie kromki chleba masą serową.
  • Nałóż na jedną kromkę chleba plasterki jabłka, a następnie plasterki indyka i przykryj drugą kromką chleba. W taki sam sposób przygotuj kolejne kanapki.
  • Całkowity czas przygotowania: 20 minut
Kanapka z indykiem