1
Philips Chef

Kanapka z indykiem

Kanapka z indykiem - Przepis na szybką i zdrową przekąskę | Philips

Smaczna i sycąca kanapka z indykiem

Porcje 1 p, Czas przygotowania: 20 m,

Składniki

  • 1 bochenek chleba (pokrojony na kromki, bez skórek)
  • 250 g serka śmietankowego
  • 150 g majonezu
  • 1 łyżeczka curry
  • 4 średniej wielkości jabłka
  • 700 g piersi wędzonego indyka, pokrojone w plastry

Instrukcje

  • Sposób przygotowania – jak przygotować smaczną i sycącą kanapkę z indykiem:
  • Wymieszaj razem 250 g serka śmietankowego, 150 g majonezu i łyżeczkę curry, aż do uzyskania rzadkiego sosu.
  • W robocie kuchennym, używając tarczy do krojenia, pokrój jabłka na plasterki.
  • Posmaruj plasterki jabłek przygotowaną wcześniej masą serową, aby zapobiec ich odbarwieniu.
  • Pokrój bochenek na kromki i usuń z nich skórki.
  • Nałóż na jedną kromkę chleba plasterki jabłka, a następnie plasterki indyka i przykryj drugą kromką chleba. W taki sam sposób przygotuj kolejne kanapki.
  • Kanapki z indykiem mogą być traktowane jako pożywne i sycące śniadanie, doskonale nadają się również na drugie śniadanie lub do zabrania w podróż.
  • Całkowity czas przygotowania: 20 minut
Kanapka z indykiem - Przepis na szybką i zdrową przekąskę | Philips