1
0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    • Darmowa dostawa i zwrot

    • 14 dni na zwrot

    • 2 lata gwarancji

    Urządzenie do przygot. jedzenia dla dzieci 4 w 1

    Słodkie oblicze papryki

    Zarejestruj

    Zamów subskrypcję biuletynu

    Oferujemy porady dotyczące wprowadzania pokarmów stałych oraz przepisy i pomysły na pyszne i świeże posiłki. Pomagają one zapewnić dziecku zdrowy start.

    Porcje Ilość: ok. 260ml (4 porcje po 60g), Czas gotowania Czas gotowania na parze: ok. 15 min.
    Wegetariańska
    0–30 minut
    Warzywa

    Składniki

    • 1/2 pora (ok. 20 g)
    • 1/4 małej cukinii (ok. 40 g)
    • 1/2 średniej czerwonej papryki (ok. 40 g)
    • 1 średni pomidor (ok. 140 g)
    • Dobrze ugotowany ryż: 140 g na porcję

    Instrukcje

      1
    • Umyj warzywa. Pokrój pomidor w plasterki. Przekrój paprykę na pół. Usuń nasiona. Pokrój warzywa w kostkę o wymiarach ok. 1 cm.
    • 2
    • Zdejmij pokrywkę z dzbanka i umieść w nim wszystkie składniki. Załóż i zablokuj pokrywkę we właściwej pozycji.
    • 3
    • Zdejmij pokrywkę z pojemnika na wodę i wlej do niego wodę do poziomu „10/15 min”.
    • 4
    • Załóż i zablokuj pokrywkę we właściwej pozycji. Dociśnij dzbanek, by zablokować go w pozycji gotowania na parze.
    • 5
    • Ustaw czas gotowania na parze na 15 minut. Urządzenie wyłączy się automatycznie po 15 minutach.
    • 6
    • Ustaw przycisk gotowania na parze z powrotem w pozycji „OFF”.
    • 7
    • Obróć dzbanek.
    • 8
    • Umieść go na jednostce głównej, a następnie obróć w prawo i zablokuj w pozycji miksowania.
    • 9
    • Miksuj 2–3 razy po 15 sekund aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Jedzenie dla starszych dzieci nie powinno być zmielone na papkę. Większe kawałki jedzenia zachęcają do jego przeżuwania.
    • 10
    • Przełóż do miseczki i pozostaw do ostygnięcia. Podaj 1 porcję z około 140 g gotowanego ryżu.
    • Wskazówka: Wysoka zawartość witaminy C. Witamina C pomaga organizmowi produkować kolagen związany z normalną prawidłową funkcją naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, skóry, zębów i dziąseł. Podawaj z purée mięsnym lub rybnym. Podawaj sos z ugotowanym makaronem, ryżem lub innymi produktami spożywczymi. Przechowywanie: można mrozić.
    Krok 1

    Krok 1

    Krok 2

    Krok 2

    Krok 3

    Krok 3

    Krok 4

    Krok 4

    Krok 5

    Krok 5

    Krok 6

    Krok 6

    Krok 7

    Krok 7

    Krok 8

    Krok 8

    Krok 9

    Krok 9

    Krok 10

    Krok 10

    Słodkie oblicze papryki