1
0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    • Darmowa dostawa i zwrot

    • 14 dni na zwrot

    • 2 lata gwarancji

    Produkty

    Bibimbap

    Zdrowe, codzienne danie

    Porcje 1 p, Czas gotowania 35 m

    Składniki

    • 300 g ryżu
    • 2 rozgniecione ząbki czosnku
    • 3 łyżki oleju sezamowego
    • 1 ogórek
    • 1 marchewka
    • 1 rzodkiew japońska (daikon)
    • 50 g kiełków fasoli sojowej
    • 2 łyżki oleju
    • 200 g mięsa na steki, pokrojonego w paski

    Instrukcje

    • Ugotuj ryż w garnku do gotowania ryżu. Zagotuj w dużym garnku osoloną wodę.
    • Wymieszaj 1 ząbek czosnku z 2 łyżkami oleju sezamowego i dopraw do smaku solą. W robocie kuchennym, używając tarczy do szatkowania, poszatkuj ogórek, marchewkę i białą rzodkiew (warzywa powinny być pocięte na paski wielkości zapałek) i wymieszaj z każdym z warzyw trochę mieszanki z czosnkiem.
    • Rozgrzej w woku olej i podsmaż w wysokiej temperaturze, mieszając, mięso na steki z sosem sojowym, cukrem i pozostałym czosnkiem.
    • Nałóż łyżką warzywa i mięso na ryż i skrop olejem sezamowym. Podawaj z pastą gochujang.
    • Całkowity czas przygotowania: 35 minut
    Przepis na Bibimbap - zdrowe danie kuchni koreańskiej | Philips