1
0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    • Darmowa dostawa i zwrot

    • 14 dni na zwrot

    • 2 lata gwarancji

    Philips Chef

    Zupa szparagowa ze świeżym estragonem

    Całkiem nowy smak dzięki estragonowi

    Porcje 4 p, Czas przygotowania: 10 m, Czas gotowania 30 m

    Składniki

    • 500 g szparagów
    • 1 łyżeczka cukru
    • 25 g masła
    • 150 ml śmietanki
    • 150 ml wytrawnego białego wina
    • 1 łyżka świeżego, drobno posiekanego estragonu

    Instrukcje

    • Najpierw odetnij lub odłam zdrewniałe końce szparagów. Pozostałe części grubo obierz i pokrój w plastry (czubki pozostaw w całości). Gotuj obierki i zdrewniałe końce przez 10 minut w 750 ml wody z cukrem i szczyptą soli do smaku.
    • W międzyczasie roztop masło w głębokim garnku i krótko podsmaż plasterki szparagów na dużym ogniu (niepokrojone czubki zachowaj na później), dodaj śmietankę i zmniejsz nieco ogień. Przecedź wodę z obierkami i wlej wraz z białym winem do podsmażonych kawał
    • Podziel na 4 porcje i posyp estragonem.
    • Czas przygotowania: 30 minut
    Przepis na najlepszą zupę szparagową ze świeżym estragonem | Philips
    Zarejestruj

    Zamów subskrypcję biuletynu