Zielony koktajl imbirowo-brzoskwiniowy to idealny przysmak na popołudnie. Zieleń koktajlu pochodzi z młodych liści szpinaku, a mrożone kawałki brzoskwini nadają mu gęstą konsystencję. Świeży imbir wprowadza do całości nutkę orzeźwienia! Koktajl jest świetnym źródłem witaminy K, dietetycznego błonnika, witamin A i C oraz potasu.
Składniki
- 100 g (1 szkl.), luźno upakowanego młodego szpinaku
- 1 łyżeczka mielonego, obranego, świeżego imbiru
- 450 g (2 szkl.) mrożonych brzoskwiń pokrojonych w plasterki
- 2 łyżeczki miodu
- 300 ml (1 1/4 szkl.) wody
Jak przygotować słodkie oblicze papryki:
- Sposób przygotowania – jak przygotować zielony koktajl imbirowo-brzoskwiniowy:
- Obierz i pokrój w plasterki brzoskwinie.
- Umieść w dzbanku plasterki brzoskwini, dodaj szpinak, 2 łyżeczki miodu, łyżeczkę imbiru oraz dwie łyżeczki miodu. Dolej 300 ml wody.
- Zmiksuj wszystko w blenderze ręcznym.
- Przelej koktajl do szklanki.