Od zupy dyniowej po zdrowe koktajle – poznaj przepisy na łatwe w przygotowaniu dania, które przygotujesz z pomocą blenderów ręcznych Philips.
Czas przygotowania: 20 min.
Składniki
- 50 g (3 1/2 łyżki) jogurtu
- 1 pęczek mięty (tylko liście)
- 20 liści świeżej kolendry
- 1 zielona papryczka chili
- 1 mała cebula
- 1 mały obrany kawałek świeżego imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka przyprawy masala w proszku
- Gruba czarna sól
Instrukcje
- 1. Pokrój papryczkę i cebulę na małe kawałki mieszczące się w koszu MultiChopper Accessory.
- 2. Włóż papryczkę do końcówki MultiChopper Accessory i pokrój ją na małe kawałki. Następnie powtórz te czynności dla cebuli, imbiru i ząbka czosnku. Przełóż wszystkie pokrojone składniki do dzbanka.
- 3. Zerwij liście mięty i kolendry z łodygi. Włóż je do rozdrabniacza XL.
- 4. Wymieszaj dokładnie i przełóż mieszankę mięty i kolendry do dzbanka. Dodaj wszystkie pozostałe składniki do dzbanka.
- 5. Jeszcze raz wymieszaj składniki, używając końcówki blendera ręcznego.
- 6. Przypraw sos chutney czarną solą, przykryj go i włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny przed podaniem. Pozwoli to na wymieszanie smaków.