Konsumenckie

Zielony koktajl imbirowo-brzoskwiniowy

Zielony koktajl imbirowo-brzoskwiniowy

Idealny przysmak na popołudnie. Zieleń koktajlu pochodzi z młodych liści szpinaku, a mrożone kawałki brzoskwini nadają mu gęstszą konsystencję. Do tego świeży imbir dodający nutkę orzeźwienia i wigoru! Koktajl jest świetnym źródłem witaminy K, dietetycznego błonnika, witamin A i C oraz potasu.

Składniki

  • 100 g (1 szkl.), luźno upakowanego młodego szpinaku
  • 1 łyżeczka mielonego, obranego, świeżego imbiru
  • 450 g (2 szkl.) mrożonych brzoskwiń pokrojonych w plasterki
  • 2 łyżeczki miodu
  • 300 ml (1 1/4 szkl.) wody

Instrukcje

  • 1. Umieść składniki w dzbanku.
  • 2. Zmiksuj za pomocą blendera ręcznego.
  • 3. Smacznego!
Zielony koktajl imbirowo-brzoskwiniowy