1
The Philips Chef

Zielony koktajl imbirowo-brzoskwiniowy

Zielony koktajl imbirowo-brzoskwiniowy

Zielony koktajl imbirowo-brzoskwiniowy to idealny przysmak na popołudnie. Zieleń koktajlu pochodzi z młodych liści szpinaku, a mrożone kawałki brzoskwini nadają mu gęstą konsystencję. Świeży imbir wprowadza do całości nutkę orzeźwienia! Koktajl jest świetnym źródłem witaminy K, dietetycznego błonnika, witamin A i C oraz potasu.

Składniki

  • 100 g (1 szkl.), luźno upakowanego młodego szpinaku
  • 1 łyżeczka mielonego, obranego, świeżego imbiru
  • 450 g (2 szkl.) mrożonych brzoskwiń pokrojonych w plasterki
  • 2 łyżeczki miodu
  • 300 ml (1 1/4 szkl.) wody

Instrukcje

  • Sposób przygotowania – jak przygotować zielony koktajl imbirowo-brzoskwiniowy:
  • Obierz i pokrój w plasterki brzoskwinie.
  • Umieść w dzbanku plasterki brzoskwini, dodaj szpinak, 2 łyżeczki miodu, łyżeczkę imbiru oraz dwie łyżeczki miodu. Dolej 300 ml wody.
  • Zmiksuj wszystko w blenderze ręcznym.
  • Przelej koktajl do szklanki.
Zielony koktajl imbirowo-brzoskwiniowy