0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Karczochy z sosem salsa verde

    Karczochy z sosem salsa verde to ziołowa przyjemność.

    Porcje 4 p, Czas przygotowania: 0 m, Czas gotowania na parze: 50 m
    Warzywa
    Blender
    Ryba
    Bezlaktozowa
    Parowar
    30–60 minut
    Startery i przekąski
    Bezmleczna
    Owoce

    Składniki

    • 4 duże karczochy
    • 1 cytryna
    • 2 obrane ząbki czosnku
    • 2 łyżki kaparów
    • 1 posiekany filet z sardeli
    • 1 łyżka musztardy dijon
    • 50 g mieszanych zielonych ziół (na przykład: pietruszka, mięta, koperek i szczypiorek)
    • 100 ml oliwy z oliwek

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Sposób przygotowania – jak przygotować karczochy z sosem salsa verde:
    • Odetnij liście i końcówki łodyg karczochów w taki sposób, aby ułożyć je pionowo.
    • Przekrój cytrynę na pół. Następnie jedną jej połową przetrzyj brzegi karczochów, a drugą połowę pokrój na plasterki.
    • Przekrój cytrynę na pół. Następnie jedną jej połową przetrzyj brzegi karczochów, a drugą połowę pokrój na plasterki. • Połóż plasterek cytryny na każdym z karczochów, a następnie umieść je w pojemniku do gotowania na parze nr 1.
    • Ustaw minutnik urządzenia na 35 minut i ugotuj karczochy.
    • Obierz dokładnie ząbki czosnku.
    • Posiekaj filet z sardeli.
    • Przygotuj sos, mieszając czosnek, kapary, sardelę, musztardę i łyżkę soku z cytryny za pomocą blendera ręcznego lub robota kuchennego. Na koniec dodaj do sosu 100 ml oliwy z oliwek.
    • Zalecane jest podawanie karczochów razem z sosem salsa verde.
    • Całkowity czas przygotowania: około 50 minut.
    Przepis na pyszne i zdrowe karczochy z sosem salsa verde | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.