0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Ryby zawijane po azjatycku z trawą cytrynową i ryżem

    Kremowa rybna niespodzianka

    Porcje 4 p, Czas gotowania na parze: 35 m
    Dania główne
    Parowar
    Makaron, kluski lub ryż
    Warzywa
    30–60 minut
    Ryba

    Składniki

    • 1 mały por
    • 50 ml mleka kokosowego
    • ½ łyżki zmielonego korzenia galangalu (laosu)
    • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
    • 3 cm drobno posiekanego imbiru
    • sól i pieprz
    • 4 duże liście sałaty lodowej
    • 4 organiczne filety z dorsza o wadze około 150 g
    • 250 g ryżu pandan
    • 1 posiekana i rozgnieciona łodyga trawy cytrynowej
    • 1 łyżka liści zielonej herbaty

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Usuń zewnętrzne liście pora i pokrój je wzdłuż na 4 paski. Resztę pora pokrój w bardzo drobne krążki.
    • Wlej mleko kokosowe do miski i wymieszaj z galangalem (laosem), czosnkiem i imbirem. Dopraw solą i pieprzem.
    • Rozłóż krążki pora na środku liści sałaty, a na nich umieść filety z dorsza. Następnie polej mieszanką kokosową. Owiń rybę liśćmi sałaty i przewiąż paskami pora.
    • Włóż herbatę do pojemnika na przyprawy. Włóż ryż i trawę cytrynową do pojemnika na ryż i zalej 350 ml wody, a następnie umieść ten pojemnik na pojemniku do gotowania na parze nr 1. Ryby zawinięte w liściach połóż na ryżu.
    • Ustaw minutnik na 20 minut i czekaj, aż ryby i ryż się ugotują (po 10 minutach wymieszaj ryż). Przed podaniem wyjmij z ryżu trawę cytrynową.
    • Całkowity czas przygotowania: około 35 minut
    Przepis na ryby zawijane po azjatycku z trawą cytrynową i ryżem | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.