Krokiety łososiowe są pyszne i łatwo je przyrządzić. Doskonale nadają się na szybką kolację. Można je nawet podać następnego dnia na zimno!
Porcje p, Czas przygotowania: 10 m, Czas gotowania 10 m
Składniki
- 1 puszka (6 uncji) łososia, odsączonego i rozdrobnionego
- 1 jajko
- 1/4 szklanki drobno posiekanego selera naciowego
- 1/4 szklanki cebuli dymki pokrojonej w plasterki
- 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
- 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
- 1/3 szklanki zarodków pszennych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Instrukcje
- Sposób przygotowania – jak przygotować krokiety łososiowe:
- Posiekaj seler na drobno.
- Obierz cebulę i pokrój w plasterki.
- W średniej wielkości misce wymieszaj łososia, jajko, seler naciowy, cebulę dymkę, koperek i czosnek w proszku.
- Uformuj z ciasta kulki wielkości piłek golfowych i obtocz je w zarodkach pszennych.
- Rozgrzej oliwę na dużej patelni na średnim ogniu.
- Lekko spłaszcz kulki i smaż, obracając, przez około 10 minut, aż staną się złocistobrązowe.
Zobacz też:
Małe AGD do kuchni
Zobacz więcej
Malakser kuchenny - czym jest i do czego służy?
Zobacz więcej
Przegląd blenderów kielichowych z bidonami Philips
Zobacz więcej