1
0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    • Darmowa dostawa i zwrot

    • 14 dni na zwrot

    • 2 lata gwarancji

    Philips Chef

    Brązowe bułeczki z tutti frutti

    Zabawny sposób na początek dnia

    Porcje 1 p, Czas gotowania 35 m

    Składniki

    • 300 g mąki razowej
    • 200 g mąki
    • 1 opakowanie drożdży instant (7 g)
    • 200 g suszonych moreli, posiekanych
    • 3–4 łyżki płatków owsianych, maku i/lub nasion sezamu
    • - blacha do pieczenia wysmarowana tłuszczem

    Instrukcje

    • Do robota kuchennego podłącz końcówkę do wyrabiania ciasta i wsyp do miski mąkę razową, zwykłą mąkę, drożdże oraz 1 łyżeczkę soli.
    • Zmiksuj wszystkie składniki, dolewając przez otwór na produkty 350 ml letniej wody małym strumieniem. Mieszaj składniki w robocie kuchennym aż do wyrobienia ciasta. Dodaj morele i pozostaw robota kuchennego włączonego, aż połączą się z ciastem.
    • Na koniec ręcznie zagniataj ciasto przez kilka sekund na posypanej mąką powierzchni. Uformuj ciasto w kulę, włóż do miski i przykryj folią kuchenną. Zostaw na godzinę w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
    • Podziel ciasto na 8 kawałków, zagniataj je przez kilka minut i uformuj w bułki. Umieść bułki na blasze do pieczenia.
    • Skrop niewielką ilością wody i posyp mieszanką płatków owsianych, maku i/lub nasion sezamu. Przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i pozostaw na dodatkową godzinę do wyrośnięcia.
    • Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Piecz bułki na środkowym poziomie piekarnika przez 10–15 minut, aż będą złociste. Pozostaw do ostygnięcia.
    • Czas przygotowania: 35 minut + 2 godziny na wyrośnięcie
    Przepis na pieczone brązowe bułeczki z morelami | Philips