0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    clean kitchen where recipes are prepared

    Brązowe bułeczki z tutti frutti

    Zabawny sposób na początek dnia

    Porcje 1 p, Czas gotowania na parze: 35 m
    Robot kuchenny
    Startery i przekąski
    Wegetariańska
    Mąka
    Ponad 90 minut
    Owoce

    Składniki

    • 300 g mąki razowej
    • 200 g mąki
    • 1 opakowanie drożdży instant (7 g)
    • 200 g suszonych moreli, posiekanych
    • 3–4 łyżki płatków owsianych, maku i/lub nasion sezamu
    • - blacha do pieczenia wysmarowana tłuszczem

    Jak przygotować słodkie oblicze papryki:

    • Do robota kuchennego podłącz końcówkę do wyrabiania ciasta i wsyp do miski mąkę razową, zwykłą mąkę, drożdże oraz 1 łyżeczkę soli.
    • Zmiksuj wszystkie składniki, dolewając przez otwór na produkty 350 ml letniej wody małym strumieniem. Mieszaj składniki w robocie kuchennym aż do wyrobienia ciasta. Dodaj morele i pozostaw robota kuchennego włączonego, aż połączą się z ciastem.
    • Na koniec ręcznie zagniataj ciasto przez kilka sekund na posypanej mąką powierzchni. Uformuj ciasto w kulę, włóż do miski i przykryj folią kuchenną. Zostaw na godzinę w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
    • Podziel ciasto na 8 kawałków, zagniataj je przez kilka minut i uformuj w bułki. Umieść bułki na blasze do pieczenia.
    • Skrop niewielką ilością wody i posyp mieszanką płatków owsianych, maku i/lub nasion sezamu. Przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i pozostaw na dodatkową godzinę do wyrośnięcia.
    • Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Piecz bułki na środkowym poziomie piekarnika przez 10–15 minut, aż będą złociste. Pozostaw do ostygnięcia.
    • Czas przygotowania: 35 minut + 2 godziny na wyrośnięcie
    Przepis na pieczone brązowe bułeczki z morelami | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Naszą witrynę najlepiej wyświetlać w najnowszych wersjach przeglądarek Microsoft Edge, Google Chrome lub Firefox.