1
0

Koszyk

W Twoim koszyku nie ma obecnie żadnych produktów.

    Dni
    Godzin
    Minut
    Sekund
    Uzyskaj wcześniejszy dostęp do promocji Black Friday! Darmowa dostawa i zniżki nawet do 50%! Zapisz się
    Philips Chef

    Krewetki królewskie w szynce z dipem z czerwonej papryki

    Porcje p, Czas przygotowania: 15 m, Czas gotowania 13 m

    Składniki

    • 1 duża przekrojona na połowę czerwona papryka
    • 10 rozmrożonych krewetek królewskich
    • 5 plastrów surowej szynki
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 duży rozgnieciony ząbek czosnku
    • ½ łyżki papryki w proszku
    • Świeżo zmielony pieprz czarny
    • Widelczyki do tapas

    Instrukcje

    • Rozgrzej frytownicę wielofunkcyjną airfryer do 200°C. Włóż paprykę do kosza i wsuń go do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 10 minut. Piecz paprykę, dopóki skórka trochę się nie przypiecze.
    • Włóż paprykę do miski i przykryj ją pokrywką lub folią. Odstaw paprykę na 15 minut.
    • Obierz krewetki, z tyłu każdej z nich zrób nacięcie i usuń czarną żyłkę. Przekrój plastry szynki wzdłuż na połowę. Każdą krewetkę owiń takim półplastrem szynki.
    • Posmaruj paczuszki krewetkowe cienką warstwą oliwy z oliwek i włóż je do kosza. Wsuń kosz do urządzenia airfryer i ustaw zegar na 3 minuty. Smaż krewetki, aż będą chrupiące.
    • W międzyczasie obierz ze skórki połówki papryki, usuń nasiona i pokrój paprykę na kawałki. Zmiksuj paprykę w blenderze razem z czosnkiem, papryką w proszku i oliwą z oliwek. Wlej sos do miseczki i dopraw do smaku solą i pieprzem.
    • Podawaj krewetki w szynce na półmisku z widelczykami do tapas i miseczką z dipem z czerwonej papryki.
    Krewetki królewskie w szynce z dipem z papryki - Modny przepis | Philips