Do robota kuchennego wsyp mąkę, dodaj drożdże, oliwę z oliwek, sól oraz 4 łyżki letniej wody i wyrób ciasto. W razie potrzeby dodaj łyżkę wody, aby ciasto było bardziej elastyczne. Przykryj ciasto czystą ściereczką i pozostaw na pół godziny w temperaturze pokojowej, aby wyrosło.
Dobrze wyrób ciasto i pozostaw do wyrośnięcia na kolejne pół godziny. Następnie rozgrzej piekarnik do temperatury 230-250°C.
Rozwałkuj ciasto do jak najcieńszej grubości i wybranej wielkości. Nałóż na nie sos pomidorowy i udekoruj wybranymi składnikami, takimi jak: ser, salami, sardele lub grillowane warzywa.
Piecz pizzę przez 10-15 minut, aż do zarumienienia. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Ile wat i obrotów powinna mieć wyciskarka wolnoobrotowa?
Zobacz więcej
Air fryer – jak wybrać frytkownicę beztłuszczową?
Zobacz więcej
Ciasto w airfryerze – czy da się je upiec?
Zobacz więcej