Mleko kokosowe to słodka kompozycja, która na pewno sprawi Ci przyjemność!
Porcje 4 p, Czas gotowania 25 m
Składniki
- 200 g wiórków kokosowych
- 1 l wody
- pokruszony lód (z 10 kostek lodu)
Instrukcje
- Sposób przygotowania – jak przygotować mleko kokosowe:
- Namocz wiórki kokosowe w 500 ml wrzącej wody i poczekaj, aż całość ostygnie.
- Umieść mieszankę w blenderze i zmiksuj na jednolity płyn.
- Następnie wyciśnij płyn przez drobne sito, aby uzyskać jak najwięcej soku. Dolej do niego pozostałe 500 ml wody i ponownie zmiksuj całość w blenderze.
- Umieść w szklankach pokruszone kostki lodu.
- Wlej na pokruszony lód sok.
- Mleko kokosowe należy podawać zaraz po przygotowaniu, ponieważ wtedy prezentuje pełnię swoich walorów smakowych.
- Czas przygotowania: 25 minut
Zobacz też:
Małe AGD do kuchni
Zobacz więcej
Malakser kuchenny - czym jest i do czego służy?
Zobacz więcej
Przegląd blenderów kielichowych z bidonami Philips
Zobacz więcej