50 g orzechów włoskich pokrojonych na drobne kawałki
1 puszka pomidorów bez skóry (400 ml)
100 ml wytrawnej sherry
100 g tartego parmezanu
150 g makaronu
Jak przygotować słodkie oblicze papryki:
Sposób przygotowania – jak przygotować makaron z sosem orzechowym:
Pokrój biały chleb w kostkę, czosnek na plasterki, a orzechy włoskie na drobne kawałki.
Rozgrzej olej na patelni do smażenia sauté (z wysokimi, prostymi lub lekko rozchylonymi brzegami). Następnie podsmażaj przez 7-8 minut na małym ogniu kostki chleba, czosnek i orzechy włoskie, aż staną się złocistobrązowe. Uważaj, aby w trakcie podsmażania nie przypalić czosnku. Dodaj pomidory bez skóry.
W międzyczasie zacznij gotować makaron al dente.
Zmiksuj sos na gładką masę w blenderze ręcznym i przypraw do smaku.
Ugotowany makaron al dente podawaj z sosem orzechowym oraz dużą ilością tartego sera parmezan.
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Frytkownica beztłuszczowa – jak działa i czy warto?
Zobacz więcej
Kombiwar czy frytkownica beztłuszczowa – czym się różnią?
Zobacz więcej
Czy frytkownica beztłuszczowa jest zdrowa?
Zobacz więcej