Wyszoruj ziemniaki pod bieżącą wodą. Potnij je wzdłuż na paski o szerokości 1½ cm.
Zamocz frytki w wodzie na minimum 30 minut. Odcedź je dokładnie i następnie osusz papierowym ręcznikiem.
Zmiażdż bardzo dokładnie papryczki chili (w moździerzu) i wymieszaj je w misce z oliwą z oliwek, pieprzem i curry. Pokryj frytki tą mieszanką.
Przełóż frytki do kosza i wsuń kosz do urządzenia airfryer. Ustaw zegar na 20 minut i smaż frytki do momentu, kiedy uzyskają złocisty kolor i będą gotowe. Co pewien czas obracaj frytki.
Podaj frytki na półmisku, posypując je solą. Doskonale pasują do steków.
Kliknięcie tego linku spowoduje opuszczenie oficjalnej witryny Royal Philips (“Philips”). Wszystkie linki do witryn internetowych będących własnością osób trzecich, które pojawiają się w tej witrynie, są udostępniane wyłącznie dla Twojej wygody. Wszelkie linki kierujące do innych stron nie stanowią akceptacji takiej innej strony i Philips nie wyraża żadnej opinii ani gwarancji w stosunku co rzetelności, terminowości lub czy odpowiedniego charakteru treści zawartych na jakiejkolwiek stronie, do których link znajduje się na witrynie i nie przyjmuje żadnej wynikającej z tego tytułu odpowiedzialności.
Zobacz też:
Frytkownica beztłuszczowa – jak działa i czy warto?
Zobacz więcej
Kombiwar czy frytkownica beztłuszczowa – czym się różnią?
Zobacz więcej
Czy frytkownica beztłuszczowa jest zdrowa?
Zobacz więcej